Hopp til innhold

Mirakeljente funnet etter tre døgn

Denne 16 måneder gamle babyen har overlevd alene i tre døgn i ruinene av huset hun bodde i, som kollapset i det kraftige jordskjelvet..

Video nsps_upload_2010_1_16_10_49_7_872.JPG
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Winnie (16 mnd) har overlevd alene i mørket under de sammenraste huset hun bodde i, i tre døgn. Med litt hjelp fra redningsmannskapene gikk hun ut av ruinene selv.

Håpet om å finne levende i ruinene i Port-au-Prince svinner for hver time som går. Men fortsatt skjer det mirakler i den jordskjelvrammede byen, og redningsmannskapene gir ikke opp.

Et australsk TV-team var i ferd med å gjøre et intervju da de hørte barneskrik. Skrikene kom fra de ruinene til et to etasjer høyt hus, som kollapset under det kraftige jordskjelvet tirsdag.

– Hun gjorde en fantastisk jobb

Redningsmannskaper kom til og begynte å grave etter den lille jenta. Etter å ha gravd i 45 minutter, klarte redningsmannskapene å trekke bort bygningsmassene slik at jenta kom seg ut.

Redningsarbeider David Celestino

Redningsarbeider Deiby forteller at lille Winnie selv gikk ut av ruinene - hun trengte bare litt plass.

Foto: Channel 7

– Det var veldig følelsesladd. For å være helt ærlig følte jeg faktisk at det var min egen baby jeg hentet ut. Hun har gjort en fantastisk jobb med å overleve tre dager uten noe mat og drikke, sier redningsmannen hennes David Celestino til Channel 7.

Celestino forteller at den lille jenta gikk ut av ruinene helt av seg selv når de fikk flyttet på noe bygningsmasse som sperret for jenta, 16 måneder gamle Winnie Tilin.

– Jeg følte at hun var veldig nær. Jeg hørte henne hele tiden, og alt hun trengte var plass til å komme seg ut. Det var mørkt rundt henne og hun så lyset, så da gikk hun mot det, sier han forbløffet.

Onkelen tar seg av henne

Celestino forteller også at jenta har sittet fast ved siden av en person som har omkommet.

Winnie (16 mnd) reddes ut av ruinene

For første gang på tre dager får lille Winnie en slurk med vann.

Foto: Channel 7

– Jeg vet ikke om det var en kvinne eller en mann, men det var noen der som ikke var i live lenger, forteller han.

Den australske journalisten Mike Amor stod klar og tok i mot jenta da hun kom ut av bygningen. Han helte litt vann over henne og ropte ut etter foreldrene hennes.

En mann kom bort til ham og fortalte at han var onkelen til den lille jenta, og tok henne med seg for å finne medisinsk hjelp.

I god form

Redd Barna har gitt jenta medisinsk hjelp, og deres medisinske ekspert på stedet sier at jenta er dehydrert, men ellers i forbausende god form. Hun vil etter all sannsynlighet komme seg igjen etter de dramatiske døgnene som levende begravd.

Dessverre ble Winnies foreldre begge drept da familiens hjem kollapset. Onkelen Franz Tilin forteller at hele familien hans har omkommet i jordskjelvet, blant andre hans gravide kone.

Røde Kors anslår at mellom 30.000-50.000 mennesker har omkommet i naturkatastrofen. Trolig har 1.500.000 mennesker blitt hjemløse.

SISTE NYTT

Siste nytt