Lever hvert sitt liv

KØBENHAVN (NRK): Deres avstandsforhold gjør at Danmarks statsminister Helle Thorning-Schmidt ikke kan regne med sin ektemanns fulle oppmerksomhet i valgkampen.

Helle Thorning-Schmidt og Stephen Kinnock

Helle Thorning-Schmidt var med da mannen skulle stemme ved britenes valg.

Foto: Joe Giddens / Ap

– Jeg har aldri gjort så mye på det området, sier Stephen Kinnock til en lokal radiostasjon i Aberavon-distriktet.

Kinnock er valgt inn i det britiske parlamentet for Labour, og det krever sitt. Forholdet til den danske statsministeren blir nå satt på nye prøver.

– Får bære eller briste

Paret har ikke bodd sammen siden 2005. Og nå spøker det også for helgeforholdet. Til den britiske avisen The Guardian sier Kinnock at han skal jobbe i Westminster fra mandag til torsdag og hjemme i sin valgkrets i Wales i helgen.

Stephens far er den mer kjente tidligere Labour-lederen Neil Kinnock.

 Helle Thorning-Schmidt,Stephen Kinnock og datteren Johanna

Paret Stephen Kinnock og Helle-Thorning Schmidt sammen med datteren Johanna (19).

Foto: REBECCA NADEN / Reuters

Helle Thorning-Schmidt er på sin side midt opp i beslutningen om å skrive ut valg til folketinget, en av de mest ensomme jobber i en statsministerens politiske liv. Hun ble danskenes første kvinnelige statsminister i 2011.

– Enten brister det, ellers å bærer det, sier Helle Thorning-Schmidt til det danske magasinet Alt for damene.

– Nå har vi jo levd slik i mange år, og det har ikke brutt sammen, så det er et sterkt fellesskap som gjør at det holder, sier den danske statsministeren.

Selfien henger på do

Helle Thorning-Schmidt har slitt hele tiden med å bli respektert som statsminister, ikke minst på grunn av påstander om at hennes mann skulle uriktig ha skaffet seg skattefordeler. Det toppet seg da statsministeren følte seg nødt til å benekte ryktet om at mannen hennes er homofil.

Selfie med Obama

Den berømte selfien med Obama.

Foto: ROBERTO SCHMIDT / Afp

Men internasjonalt verdenskjent ble hun ikke før den famøse selfien med USAs president Barack Obama og britenes statsminister David Cameron i Sør-Afrika.

45 år gamle Stephen Kinnock innrømmer at bildet er hengt opp på toalettet i parets bolig i København.

– Jeg nøt synet av hvordan statsminister David Cameron smyger seg inn i bildet. Det var først bare Helle og Obama, inntil Cameron plutselig dukker opp, sier Kinnock til radiostasjonen LBC, skriver Berlingske Tidende.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt