NRK Meny
Normal

Leter på overtid på Hawaii

Søket etter den norske professoren Are Hjørungnes (40) som er forsvunnet, fortsetter på overtid i morgen. Normalt ville letingen blitt avsluttet etter tre dager.

Are Hjørungnes

Den norske professoren Are Hjørungnes forsvant på løpetur lørdag. Norge har bedt om at letingen fortsetter også etter at det har gått tre dager siden han forsvant.

– Her pleier man å avslutte leteaksjoner etter tre dager dersom man ikke har funnet noen spor. Og det er ikke funnet noen ting her, sier den norske konsulen på Hawaii, Nina Hamre Fasi, til NRK.

Hjørungnes er knyttet til Universitet i Oslo, men har det siste året vært gjesteforeleser ved et universitet på Hawaii, hvor han skal undervise fram til juli. UD bekrefter at familien i Norge er varslet om forsvinningen.

Fortsetter letingen fordi Norge ba om det

Hjørungnes forsvant på øya Oahu da han lørdag var på løpetur sammen med en gruppe maratonløpere fra Hawaiian Ultra Running Team (HURT) . Det er nå tre dager siden.

Den norske konsulen har bedt letemannskapene fortsette søket i morgen, og fått ja, forteller hun NRK klokken 8 tirsdag morgen norsk tid. Klokken er da 20 mandag kveld lokal tid, og det er for mørkt å til å lete gjennom natten.

– Letingen fortsetter derfor når det blir lyst i morgen, sier Fasi.

Området som Hjørungnes forsvant i da han var på løpetur, beskrives som ufremkommelig og er et vanskelig terreng. Spesielt er det vanskelig å se stort fra luften for de som leter etter nordmannen.

Letemannskapene har folk både i luften og på bakken, og løpeklubben som var sammen med Hjørungnes da han forsvant, har i dag vært sammen med politiet i området der han forsvant.

Ble borte under drikkepause

Løpeklubben hadde sprunget i omtrent 13 kilometer da de lørdag stanset for å drikke vann da nordmannen ble borte.

– De stoppet for å drikke vann. Nordmannen er ikke vant med å løpe i disse områdene. Vi har gjort dette i mange år, og det er første gang at en slik situasjon har oppstått, sier Mike Minch som er medlem i løpegruppen til HawaiiNewsNow.

40-åringen er ikke kjent i området der han forsvant. Han hadde ikke med seg mobiltelefon eller mat og drikke, melder brannvesenet. Posisjonen hans er ukjent, og redningsmannskaper leter i et stort område.

Ingen i løpegruppen hadde kontaktopplysningene til nordmannen, og de tok derfor sjansen på at han dro tilbake til Akiki, der han bor.

En ansatt i brannvesenet, som er med på letingen etter Hjørungnes, forteller at deletingen foregår i et stort område. Området består av et nettverk av stier, og det er lett å miste retningen når man er på tur der.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt