Kvinne steinet til døde for polyandri

Terrorgruppen Al Shabaab har henrettet en somalisk kvinne fordi hun skal ha vært gift med fire forskjellige menn.

Laster kart, vennligst vent...

Den 33 år gamle småbarnsmoren Safiyo Ahmed Jumale ble henrettet i den Al Shabaab-kontrollerte byen Barawe fredag foran et titalls tilskuere.

– Kvinnen giftet seg med fire menn og har tilstått forbrytelsen. Jeg avhørte henne flere ganger i fengsel og hun forklarte at hun var mentalt tilregnelig. Alle de fire ektemennene er avhørt og har bekreftet at de var gift med henne, sa leder for den islamske domstolen Sheik Mohamud Abu Abdullah til folkemassen.

– Hun har tilstått og sier hun er klar til å bli steinet for å sikre seg tilgivelse fra Gud, sa dommeren.

Øyenvitner beskriver til AFP hvordan 33-åringen ble begravet i bakken med kun hodet synlig. En gruppe maskerte menn kastet deretter store steiner mot hodet hennes til hun døde.

Den brutale henrettelsen førte til at flere av tilskuerne kastet opp, forteller et annet øyenvitne.

Stedet der henrettelsen skjedde ligger sør i Somalia i et større område som kontrolleres av terrorgruppen og hvor det praktiseres en streng tolkning av islamsk lov.

Ifølge disse lovene kan menn ha så mange som fire koner, mens en kvinne kun har lov til å være gift med én mann av gangen.

SISTE NYTT

Siste nytt

Gikk sammen for første gang etter skandaleintervjuet

Da prinsene Harry og William ankom begravelsen til bestefaren, gikk fetter Peter Phillips mellom dem. Da de kom ut gikk de side om side. Det er første gang siden prins Harry og Meghan gjorde sitt intervju med Oprah Winfrey.