Hopp til innhold

Kvinne siktet for tre drap etter familielunsj i Australia

En 49 år gammel australsk kvinne er siktet for å ha drept tre tidligere familiemedlemmer med giftig sopp.

Ekteparet Don og Gail Patterson døde etter å ha spist giftig sopp, ifølge obduksjonsrapporten.

DØDE: Ekteparet Don og Gail Patterson døde etter å ha spist giftig sopp, ifølge obduksjonsrapporten.

Foto: Privat

I slutten av juli i år hadde kvinnen invitert sin tidligere svigerfamilie, sin søster og hennes mann til lunsj, i hjemmet sitt i byen Leongatha, skriver australske ABC.

Også kvinnens eksmann skulle delta på lunsjen, men måtte melde avbud.

Gjestene fikk servert den engelske klassikeren Biff Wellington.

Dagen etter ble både kvinnens tidligere svigerforeldre, svoger og svigerinne lagt inn på sykehus.

Heather Wilkinson døde, mens ektemannen Ian overlevde.

Heather Wilkinson døde, mens ektemannen Ian overlevde.

Foto: Privat

I løpet av få dager døde både de tidligere svigerforeldrene og kvinnens søster på sykehus. Søsterens mann overlevde etter to måneder på sykehus.

Nå mener australsk politi at kvinnen med vilje forgiftet den tidligere svigerfamilien.

Les også Australsk soppmysterium: Tre døde etter familielunsj

Grønn fluesopp

Nekter straffskyld

Kvinnen ble torsdag pågrepet og siktet for drap av politiet i delstaten Victoria, skriver BBC.

49-åringen nekter straffskyld og hevder at hun ikke forgiftet gjestene med vilje.

Saken har fått mye oppmerksomhet i australske medier.

– Jeg har ikke vært borti noen annen sak som har ført til dette nivået av interesse fra media og offentligheten, sa politietterforsker Dean Thomas, på en pressekonferanse.

Måtte selv på sykehus

Kvinnen har tidligere forklart at hun serverte en Biff Wellington-pai med en blading av sopp fra to ulike butikker.

I en uttalelse i august i skrev kvinnen at hun absolutt ikke hadde noen grunn til å skade disse menneskene som hun elsket.

Barna hennes, som ikke var til stede under lunsjen, spiste noen av restene dagen etter. De spiste derimot ikke soppen, og plukket den av tallerken, siden de ikke liker sopp.

49-åringen har også forklart at også hun var på sykehus to dager etter lunsjen, siden hun ikke følte seg bra.

Grønn fluesopp

Grønn fluesopp er dødelig gift, også i små mengder, og selv om den er kokt eller stekt.

Foto: Gro Gulden/Botanisk museum

Svært giftig sopp

Grønn fluesopp blir av Norges sopp- og nyttevekstforbund klassifisert som «meget giftig». Helse Norge beskriver den som «dødelig giftig» og ber folk ta raskt kontakt med lege om de mistenker å ha spist den.

Grønn fluesopp er en sjelden sopp i Norge. Den vokser i kystnære områder fra Østfold til Hordaland. Soppen vokser vanligvis med eik, hassel og bøk i løvskoger og parker.

SISTE NYTT

Siste nytt