Normal

Kokaintiltalte må svare om flytur

Da de tre norske kvinnene ble arrestert på flyplassen i Cochabamba med 22, 5 kilo kokain hadde de busset i timevis for å ta et innenriksfly tilbake.

Norske kvinner arrestert i Bolivia
Foto: Arild Vik / NRK

Da de tre norske kvinnene som i dag må møte for førsteinstansen ble arrestert på flyplassen i Cochabamba med 22, 5 kilo kokain hadde de busset i timevis for å ta et innenriksfly tilbake.

Kvinnene må i dag møte for førsteinstansen i Bolivias rettsvesen (omtrent tilsvarende den norske tingretten).

De tre tok den mange timer lange bussturen fra Santa Cruz til Cochabamba før de ble arrestert den 19. mai i fjor.

Den eldste av de narkosiktede

Den eldste av de narkosiktede.

Foto: Boliviansk politi

Narkosiktet 18-åring

Den siktede 18-åringen.

Foto: Boliviansk politi
Narkosiktet kvinne fra Lillesand

Narkosiktet kvinne fra Lillesand.

Foto: Boliviansk politi

Innenriksfly først

Da hadde de på seg flybilletter tilbake til Santa Cruz, en reise som bare tar snaue 40 minutter med fly.

De norske kvinnene hadde billetter videre til Paraguays hovedstad Asunción og videre til Sao Paulo i Brasil. Derfra skulle turen gå til Europa og Norge.

Norske Kripos ønsker ikke å kommentere opplysningene til NRK.no, fordi saken nå skal opp for retten.

Boliviansk politi tror at meningen bak dette var at det ville være lettere å sende bagasjen, der det skjulte seg 22,5 kilo kokain i bagger innsmurt med kaffe for å forvirre politiets hunder, gjennom på en innenriksflygning enn å gå rett på et utenriksfly.

Nektet for å kjenne ektemannen


Fra det NRK.no vet ble også en annen tiltalt, onkelen til den eneste av de ti tiltalte i Cochabamba som fremdeles er på frifot, sett sammen med de norske kvinnene på bussen fra Santa Cruz til Cochabamba.

Den 44 år gamle bolivianske mannen, hvis nevø er kjæreste med den norske kvinnen som var ettersøkt av norsk politi mens hun bodde i Danmark, ble også observert på flyplassen i Cochabamba, men ikke arrestert sammen med de norske kvinnene.

Mannen ble arrestert på et senere tidspunkt, og det ble også hans kone. Kona, en 32 år gammel boliviansk kvinne, skal først ha nektet for å kjenne 44-åringen da hun ble arrestert. I senere avhør innrømmet hun at de var gift.

Også tantens 60 år gamle mor og et annet par står tiltalt for å delta på forskjellige måter i det norskbolivianske narkonettverket.


Det gjør også 23-åringen som fremdeles er på rømmen, og hans 22 år gamle norske kjæreste som er arrestert av norsk politi.

Dette er de tiltalte:

  1. 23 år gammel kvine med norsk og uruguayansk statsborgerskap. Hadde med seg sin da to år gamle datter da hun ble arrestert. God venn av tiltalt nummer 10.
  2. 19 år gammel norsk kvinne. Hennes bror er faren til tiltalt nummer 1 sin datter. Hadde et godt forhold til tiltalt nummer 3.
  3. 19 år gammel norsk kvinne. Hadde et godt forhold til tiltalt nummer 2. Ble sluppet fri mot kausjon i oktober.
  4. 44 år gammel boliviansk mann. Gift med tiltalt nummer 4. Onkel til tiltalt nummer 8. Regnes som en av bakmennene i denne saken.
  5. 32 år gammel boliviansk kvinne. Gift med tiltalt nummer 4. Tante til tiltalt nummer 8.
  6. 40 år gammel kvinne med chilensk og boliviansk statsborgerskap. Gift med tiltalt nummer 7.
  7. 48 år gammel boliviansk mann. Gift med tiltalt nummer 6. Venn av tiltalt nummer 4.
  8. 23 år gammel boliviansk mann bosatt i Norge. Nevø av tiltalte nummer 4 og 5. Kjæreste med tiltalt nummer 10. Regnes som en av bakmennene i denne saken, og knyttes til andre narko-saker. Er fremdeles på rømmen.
  9. 60 år gammel bolviansk kvinne. Mor til tiltalt nummer 5.
  10. 22 år gammel norsk kvinne. Kjæreste med tiltalt nummer 8. Venn av tiltalt nummer 1. Ble arrestert da hun meldte seg for norsk politi etter å ha oppholdt seg lenge i København.
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt