Hopp til innhold

Kinesisk biskop bannlyst fra Den katolske kirke

Vatikanet opplyste lørdag at en kinesisk biskop, som ble ordinert uten pavelig godkjennelse, nå er bannlyst fra Den katolske kirke.

Pave Benedict XVI gir sin velsignelse fra balkongen i Vatikanet

Pave Benedict XVI gir sin velsignelse fra balkongen i Vatikanet før han reiser til sitt sommersted Castel Gandolfo 7. juli i år.

Foto: FILIPPO MONTEFORTE / Afp

Uttalelsen fra Vatikanet fører forholdet mellom Vatikanet og Beijing til en ny bunn, skriver nyhetsbyret Reuters.

I en uttalelse der de fordømmer torsdagens ordinering, sier Vatikanet at pave Benedict beklager veldig måten kommunistregimet behandler kinesiske katolikker som ønsker å forbli trofast mot Roma, isteden for å bytte deres tilhørighet til den statlige støttede katolske kirken.

En kinesisk kvinne holder et kors under en julegudstjeneste i en katolsk kirke i Wuhan

En kinesisk kvinne holder et kors under en julegudstjeneste i en katolsk kirke i Wuhan.

Foto: STR / Afp

Kinas statlig-godkjente katolske kirke ordinerte Joseph Huang Bingzhang til biskop i byen Shantou i den sørlige Guangdong-provinsen torsdag morgen.

Ifølge kilder i den katolsk-patriotiske foreningen i Kina, var omlag 1000 personer møtt opp for å følge ordinerings-seremonien, skriver Reuters.

Ordineringen som fant sted på torsdag morgen er den siste i en rekke av seremonier som har startet en langvarig konflikt mellom Vatikanet og Beijing. Konflikten dreier seg om den statlige støttede kirken, som har ignorert påbudet om at biskopene må gis pavelig godkjennelse.

Kinas åtte til 12 millioner katolikker er delt mellom den statlige kirken som ordinerer biskoper uten Vatikanets tillatelse, og en undergrunnskirke - på vakt mot regjerings-forpliktelsene.

Paven har også tidligere vært ute og kritisert ordineringen, som Vatikanet mener skader enheten av Kirken.

SISTE NYTT

Siste nytt