Hopp til innhold

Joe Biden beklager uttalelser om svarte

– Hvis du har problemer med å finne ut om du støtter meg eller Trump, er du ikke svart, sa Biden til en svart programleder.

SE VIDEO: Det var i et intervju på radioprogrammet The Breakfast club, Biden kom med kommentarene om svarte velgere.

Demokratenes presidentkandidat Joe Biden deltok i et lengre intervju i radioprogrammet «The Breakfast Club» fredag.

Mot slutten av programmet spurte programlederen Charlamagne Tha God, som egentlig heter Lenard Larry McKelvey, om hva Biden mener om svarte velgere som ikke vet hvem de skal stemme på til høsten.

– Hvis du har problemer med å finne ut om du støtter meg eller Trump, er du ikke svart,, svarte Joe Biden, tilsynelatende med glimt i øyet.

Står sterkt blant svarte

Uttalelsen falt etter at Charlamagne Tha God konfronterte Biden med nyheten om at han vurderer Amy Klobuchar, som er hvit, som visepresidentkandidat.

– Svarte velgere reddet ditt politiske liv i nominasjonsvalgene, og forventer nå at du er der for dem, sa programlederen til Biden.

Biden svarte at flere svarte kvinner er under vurdering til å bli hans visepresidentkandidat.

Gjennom intervjuet understreket Biden hvor sterkt han står blant den svarte delen av befolkningen. Han viste blant annet til den overveldende seieren han tok i primærvalget i Sør-Carolina hvor 60 prosent av de demokratiske velgerne er afroamerikanere.

– Jeg fikk flere svarte stemmer enn noen andre har fått der, inkludert Barack Obama, sa Biden.

Sleivete

I etterkant av intervjuet har Biden gått ut og beklaget uttalelsene om svarte velgere.

– Jeg skulle ikke ha vært så sleivete i uttalelsene mine, sa Biden i en telefonkonferanse med organisasjonen U.S. Black Chamber of Commerce, skriver NBC News.

Han la til at ingen skal måtte stemme på et parti ut fra rase, religion eller bakgrunn.

– Jeg vet at det har kommet kommentarer på at jeg tok de afroamerikanske menneskene for gitt, men ingenting kunne vært lengre fra sannheten, sa Biden.

Fra republikansk side kommer det, ikke uventet, kritikk av Bidens tabbe.

Leder for Trumps valgkampapparat Katrina Pierson omtaler Bidens uttalelser som rasistiske og dehumaniserende.

– Joe Biden tror svarte menn og kvinner ikke er i stand til å tenke selv, sier Pierson til NBC News.

Det republikanske partiets eneste afroamerikanske senator, Tim Scott i Sør-Carolina, sier han ble sjokkert og overrasket over uttalelsene.

– Jeg ble satt ut av de nedlatende og arrogante uttalelsene. Jeg trodde ikke han ville synke så lavt for å fortelle folk hva de skal gjøre og tenke, og hva det vil si å være svart, sier Scott.

SISTE NYTT

Siste nytt