Jente (12) død etter skyting i Sverige

Ei tolv år gammel jente er død etter å ha blitt skutt sør for Stockholm i natt, melder Expressen. Hun skal være et tilfeldig offer i skytingen, opplyser kilder.

Y8UHPPkXbL8

Politiet etterforsker saken som drap, etter at ei jente ble skutt utenfor en bensinstasjon sør for Stockholm i natt.

Foto: Naina Helén Jåma/ TT NYHETSBYRÅN

Skytingen skal ha funnet sted på en bensinstasjon i Norsborg, sør for Stockholm natt til søndag. Jenta ble fraktet til sykehuset med skuddskader, men ble senere bekreftet omkommet.

Ifølge kilder Aftonbladet har snakket med er jenta et tilfeldig offer for skytingen. Hun skal ha blitt truffet i forbindelse med en bil som kjørte forbi åstedet og noen i bilen skjøt mot bensinstasjonen. Det var en såkalt «drive by shooting».

To unge menn tilhørende et lokalt kriminelt nettverk skal trolig ha vært det planlagte målet da det ble avfyrt skudd fra bilen.

Store politistyrker på stedet

Det er flere politibiler og et titalls politifolk på stedet, og en foreløpig etterforskning av skytingen har startet. Saken etterforskes som drap.

EmsyQj7s-_o

Det er flere politifolk på stedet der jenta ble skutt.

Foto: Naina Helén Jåma/ TT NYHETSBYRÅN

I tillegg til bensinstasjonen er også McDonald`s og Pizza Huts lokaler nær bensinstasjonen sperret av.

– Det er fremdeles ingen som er pågrepet, så vi jobber på forskjellige måter for å komme frem med denne saken og finne de skyldige. Det sa Anna Westberg, pressetalsmann ved politiet til Expressen.

Politiet sikret blant annet film fra overvåkningskameraer på stedet. Det er også funnet tomhylser utenfor McDonalds bygget i nærheten av der jenta ble skutt. Flere personer er brakt inn for avhør for å bidra i etterforskningen, ifølge politiet.

Sjokk blant naboer

I Norsborg er innbyggerne sjokkert over drapet.

– Det er forferdelig. Noen ganger kommer man hit med barna, nå tør man ikke det. Datteren min er tolv år. Den kulen kunne truffet hvem som helst, sier Anod Samir, som bor i nærheten av bensinstasjonen, til Aftonbladet.

Politiet er imidlertid sparsommelige med opplysninger ettersom det kan gjøre etterforskningen vanskeligere.

Laster kart, vennligst vent...

SISTE NYTT

Siste nytt