Hopp til innhold

Iran aksepterer atom-rammeverk

Iran vil akseptere rammeverket for den FN-støttede avtalen om anriking av uran i utlandet, men ønsker viktige endringer i planen, melder statlige medier.

Irans utenriksminister Manouchehr Mottaki legger fram atomforslag

Irans utenriksminister Manouchehr Mottaki la fram landets atomforslag tidligere i høst.

Foto: ATTA KENARE / AFP

Fjernsynsstasjonen Al Alam siterte tirsdag en anonym tjenestemann på at Iran skal gi sitt svar på forslaget innen 48 timer.

Skal svare denne uka

Iran gjorde det i forrige uke klart at landet skal gi Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) et svar på anrikningsforslaget i løpet av denne uken.

Les også: Iran vil svare IAEA i neste uke

IAEA foreslår at Irans lager av lavanriket uran skal reduseres ved at 1.200 av de til sammen 1.500 kiloene av stoffet sendes til Russland eller Frankrike for videre anrikning.

Har blitt enige

Representanter for USA, Russland, Kina, Storbritannia, Frankrike og Tyskland var i Génève tidligere denne måneden for å forhandle med Iran om det omstridte atomprogrammet deres.

Les også: Iran vil godta atom-inspektører

Les også: Iran vil beholde sitt atomprogram

Partene ble da enige om at Iran skulle slippe inspektører inn i landet for å se til urananrikningsanlegget i Qom, som ble kjent tidligere i høst.

Les også: Iran klar til å lage atombombe

SISTE NYTT

Siste nytt

Denne videoen skal vise en drone fra det ukrainske forsvaret slippe en granat på russiske styrker utenfor Kharkiv.

Slipper håndgranater fra minidroner

Nye videoer viser at små droner utstyrt med lette granater blir brukt i krigen i Ukraina. Disse blir først og fremst brukt som propaganda, mener ekspert Ole Jørgen Maaø fra Luftkrigsskolen.