Internasjonalt møte om Boko Haram i Paris

Frankrikes president François Hollande har invitert representanter fra USA og Storbritannia til et møte om den nigerianske terrorgruppa Boko Haram.

Kidnappede jenter

Det som angivelig skal være de kidnappede jentene ble vist fram i en video som ble offentliggjort mandag.

Foto: REUTERS TV / Reuters

Møtet skal holdes i Paris førstkommende lørdag. Hollande håper at representanter fra Nigeria og flere andre afrikanske land også vil delta.

Nigerianske myndigheter har den siste tiden fått kritikk fra flere hold for måten man har håndtert kidnappingen på. President Goodluck Jonathan skal delta på møtet i Paris.

Også representanter fra Chad, Benin, Kamerun og Niger skal delta på møtet. Det skal også representanter fra EU, Storbritannia og USA. Goodluck har sagt at responsen fra det internasjonale samfunnet har gjort ham optimistisk med tanke på å finne jentene.

Antiterror-enheter

Ifølge nyhetsbyrået Reuters er allerede to antiterror-enheter fra utenlandske stormakter på bakken for å finne jentene.

Ifølge Reuters' kilde, som er i det nigerianske militæret, har enhetene allerede kommet i gang foreløpige undersøkelser i Chibok.

Oppmerksomheten rundt Boko Haram har økt kraftig den siste tiden etter at gruppa bortførte over 270 jenter i midten av april. Det internasjonale storsamfunnet har mobilisert kraftig, blant annet ved hjelp av Twitter-kampanjen #BringBackOurGirls.

Leter med spionfly

Bemannede amerikanske overvåkingsfly deltar i letingen etter de bortførte jentene i Nigeria, ifølge en kilde i USAs regjering.

Flygningene skjer med tillatelse fra nigerianske myndigheter. Ifølge kilden bidrar USA også med satellittbilder fra områdene hvor det antas at jentene kan befinne seg.

De over 200 tenåringsjentene ble bortført av den ytterliggående islamistgruppa Boko Haram i midten av april. Mandag ble det kjent at Boko Haram krever at fengslede medlemmer av gruppa skal løslates, for at jentene skal settes fri.

Nigerias innenriksminister avviser kravet, som han mener er asurd.

SISTE NYTT

Siste nytt