NRK Meny
Normal

Kjempepandaen Xin Xin blir inseminert for å redde pandaflokken

Kjempepandaen Xin Xin, et navn som betyr håp, skal kunstig befruktes ved hjelp av en panda i Kina. Hvis hun ikke blir drektig kan den eneste pandaflokken i Sør-Amerika bli utryddet.

Kjempepandaen Xin Xin blir inseminert for å redde pandaflokken.

SE VIDEO: Dyreparken i New Mexico håper pandaen Xin Xin vil gi de en pandavalp som kan redde pandaflokken.

Pandaen Xin Xin er én av tre pandaer i Sør-Amerika og den eneste fruktbare av dem. Hun holder til sammen med de to andre i dyreparken Chapultepec Zoo i den mexicanske hovedstaden.

Hanpandaen sen på ballen

Pandaer har vanskelig for å formere seg, og det er en av grunnene til at rasen er utrydningstruet. Hunpandaen er bare fruktbar noen få dager i året, og hanpandaen er ofte sen på ballen.

Dette resulterer i få pandavalper, til den allerede utrydningstruede dyrearten. Inseminasjonen av 22 år gamle Xin Xin er dermed en ambisiøs plan for å få opp pandabestanden.

– Dette er historisk. Vi har ikke gått gjennom kommersielle kanaler for å få dette til, men via vårt diplomatiske forhold til Kina. To eksperter vil komme for å inseminere Xin Xin i april, sier direktør i Chapultepec Zoo i Jose Bernal.

Første pandaen født utenfor Kina

Prossessen skal etter planen skje i april, da Xin Xin er fruktbar. To eksperter på reproduksjon av panda vil komme til dyreparken de neste dagene, og inseminasjonen skal etter planen skje i april når Xin Xin er fruktbar.

Hun var den første pandaen som ble født utenfor Kina da hun kom til verden i 1990.

Hun er resultatet av et pandapar som ble gitt til Mexico fra Kina i 1975 som et symbol på vennskapet mellom landene.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt