NRK Meny
Normal

Ikea-løslatt får politibeskyttelse

Den 23 år gamle mannen som inntil i går var mistenkt for å være innblandet i knivdrapene på Ikea, oppholder seg nå på hemmelig sted på grunn av trusselbildet mot ham. I natt kastet demonstranter egg mot asylmottaket der han bor.

Drap på Ikea i Västerås

ERKJENNER: To personer ble brutalt knivdrept på Ikea i Västerås mandag. En 36 år gammel eritreisk mann erkjenner straffskyld for drapet.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp

Den 36 år gamle mannen som ligger på sykehus etter å ha knivstukket seg selv, våknet i går og hevdet at den 23 år gamle landsmannen ikke var involvert i dobbeltdrapet på Ikea i Västerås.

36-åringen har erkjent straffskyld, og under fengslingsmøtet i går ble siktelsen mot 23-åringen frafalt og han ble løslatt.

På hemmelig sted

23-åringens advokat Maria Wilhelmsson sier til VLT at hennes klient simpelthen befant seg på feil sted til feil tid.

– Det stemmer at han var på Ikea med 36-åringen, men han er like sjokkert og traumatisert som alle andre av det som har skjedd, sier Wilhelmsson til avisen.

Svensk politi mener den nå løslatte 23-åringen har behov for beskyttelse på grunn av trusselbildet mot ham. Han befinner seg nå på hemmelig sted.

– Jeg vet ikke om det finnes konkrete trusler mot ham, men det er bare å kikke på alle nettkommentarene mot ham, så forstår man at det finnes et trusselbilde, sier Wilhelmsson.

– Jeg synes det er bra at han ikke sendes tilbake til asylmottaket.

Kastet egg

Sent torsdag kveld samlet et titalls personer seg utenfor asylmottaket i Arboga der de to eritreerne bor.

Demonstrantene, alle fra Stockholms-området, hadde med seg plakater, ropte slagord i en megafon og kastet egg mot bygningen, skriver VLT.

En beboer ved mottaket sier til avisen at demonstrantene skal ha ropt «go away» og «arabic, no good».

Politiet fikk etter hvert løst opp den ulovlige demonstrasjonen. Ingen ble pågrepet, men de involverte er mistenkt for ordensforstyrrelse.

36-åringen som nå er den eneste siktede for drapet får fortsatt behandling på sykehus for skadene han påførte seg selv under drapene.

Han hadde nylig fått avslag på asylsøknaden sin og skulle om kort tid sendes ut av Sverige. Kun timer før drapet skjedde var han i møte med Migrationsverket om utvisningsvedtaket.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt