CNN: Russland-granskingen snart ferdig

Det er ventet at spesialetterforsker Robert Muellers Russland-etterforskning blir ferdig i neste uke. USAs justisminister skal være i gang med forberedelsene til å legge deler av rapporten fram for Kongressen.

Robert Mueller

Spesialetterforsker Robert Muellers Russland-rapport skal være klar.

Foto: SAUL LOEB / AFP

Den tidligere FBI-direktøren, Robert Mueller, har brukt nærmere to år på rapporten, som nå skal overleveres til Justisdepartementet. Det er lite sannsynlig at hele rapporten blir offentliggjort. Det blir opp til justisminister Bill Barr.

William Barr

Det er USAs justisminister, Bill Barr, som skal velge ut hva Kongressen og offentligheten skal få vite fra Mueller-granskingen.

Foto: NICHOLAS KAMM / AFP

Han har tidligere sagt at han ønsker å være så åpen som mulig om innholdet i rapporten overfor Kongressen og publikum, så langt lovverket tillater.

President Donald Trump sa onsdag at det blir helt og holdent opp til Barr å vurdere hva som skal offentliggjøres.

Ifølge CNNs kilder i justisdepartementet er forberedelsene i gang for å orientere Kongressen om rapporten, men noe konkret tidspunkt er ikke kjent.

Verken Justisdepartementet eller Muellers stab vil kommentere CNNs opplysninger.

Trump har kalt granskingen en «heksejakt»

Mueller-utredningens mandat var å undersøke mulig russisk innblanding i presidentvalget i USA i 2016, eventuelt om det var noe samrøre mellom Donald Trumps kampanje og Russlands regjering.

Trump US

Donald Trump har kalt granskingen en «heksejakt»

Foto: Susan Walsh / AP

Trump har nektet for enhver sammenblanding mellom sin valgkamp og Russland. Presidenten har også karakterisert granskingen som en «heksejakt».

Les mer her Derfor er Trump fortsatt nervøs for Russland-etterforskningen

Flere tiltalt underveis

Muellers team tok også over granskinger fra FBI av Donald Trumps tidligere valkampampsjef Paul Manafort og den tidigere nasjonale sikkerhetsrådgiveren Michael Flynn. Tidligere Trump-rådgiver og hans mangeårig venn, Roger Stone, ble i januar i år tiltalt for falsk forklaring etter å ha blitt gransket av Mueller.

Den 16 februar i fjor offentliggjorde Robert Mueller tiltalen mot blant annet 13 russiske statsborgere og tre russiske organisasjoner.

Så langt har 34 personer og tre selskaper erklært seg skyldige i forhold som er gransket av Mueller. Dette inkluderer flere av Trumps tidligere rådgiver.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt