Playboy-grunnlegger Hugh Hefner er død

Playboy-gründeren ble 91 år gammel. Hefner døde av naturlige årsaker i sitt eget hjem, omringet av sine kjære.

Playboy-grunnleggeren ble 91 år gammel.

Se nekrologen til Hugh Hefner: Røde slåbroker og barmfagre blondiner. Reporter: Martin Fjørtoft

Obit Hugh Hefner Hugh Hefner

Playboy-gründer Hugh Hefner ikledd sitt signaturantrekk; en rød slåbrokk av fløyel.

Foto: Kevork Djansezian / AP

Dødsfallet bekreftes av Hefner sitt selskap Playboy Enterprises Inc.

Playboy-grunnleggeren, som mange vil huske ikledd en rød slåbrok med en pipe i hånden, blir hedret på magasinets hjemmeside. Et stort portrett av Playboy-kongen pryder nettsiden sammen med teksten «Livet er for kort til å leve noen andres drøm».

Hefner, ofte omtalt som «Hef», opprettet magasinet Playboy i 1953. Bladet inneholder forskjellige artikler om mote, sport, TV & film, musikk, politikk, kunst og sex. Magasinet er likevel mest kjent for sine bilder av nakne kvinner.

Laster Twitter-innhold

Kulturpioner

– Min far levde et eksepsjonelt og innholdsrikt liv. Han var en medie- og kulturpioner og en ledende stemme med tanke på å fremme ytringsfrihet, menneskerettigheter og seksuell frihet. Han vil bli savnet av mange, hans kone Crystal, min søster Christie, mine brødre David og Marston og alle oss på Playboy Enterprises, sier Cooper Hefner, kreativ sjef ved Playboy Enterprises.

Selskapet hans ble et at de mest gjenkjennbare selskapene i amerikansk historie. Playboy-magasinet selges i over 20 land med en inntjening på rundt én milliard dollar i året.

Etter at Marilyn Monroe prydet forsiden av Playboy i 1953 har uttalige kvinner fulgt etter, blant andre Samantha Fox, Pamela Anderson og norske Lillian Müller.

Giftet seg i 2012

Ved siden av nakenbildene har bladet brakt velskrevne artikler av store forfattere som James Baldwin, John Cheever, Nadine Gordimer, Joyce Carol Oates og Isaac Bashevis Singer.

Hefner var gift med tidligere playmate Crystal Harris. De giftet seg i 2012. Hun var Hefners tredje kone. Han etterlater seg fire barn fra de tidligere ekteskapene.

FILE PHOTO - Playboy magazine founder Hugh Hefner poses for a portrait at his Playboy mansion
Foto: © Lucy Nicholson / Reuters / Reuters
Hugh Hefner spilte en viktig rolle på flere områder, sier VG kommentator Anders Giæver

Se VG-kommentator Anders Giæver fortelle om hvorfor Hugh Hefner var en kulturpioner.

SISTE NYTT

Siste nytt