Hjelpearbeider drept i Afghanistan

En kidnappet britisk hjelpearbeider ble fredag drept under et mislykket redningsforsøk i Afghanistan.

Linda Norgrove

Linda Norgrove ble kidnappet i Afghanistan for to uker siden. Fredag ble hun drept under et redningsforsøk.

Foto: Privat / Afp

Det opplyser Storbritannias utenriksminister William Hague lørdag.

– Ansvaret ligger hos kidnapperne

Linda Norgrove ble kidnappet den 26. september, og har vært holdt i fangenskap i det østlige Afghanistan. Ifølge Sky News fikk den 36 år gamle hjelpearbeideren dødelige sår da amerikanske spesialsoldater skulle sette henne fri.

– Det er med sorg jeg må bekrefte at Linda Norgrove ble drept av vokterne sine under et redningsforsøk i går kveld, sier Hague i en uttalelse.

Norgrove jobbet for den amerikanske hjelpeorganisasjonen DAI da hun og tre lokale ansatte ble kidnappet etter at konvoien deres ble angrepet i Kunar, en østlig provins på grensen mot Pakistan.

– Ansvaret for denne tragiske hendelsen ligger i hendene til kidnapperne, uttaler hague.

Var i fare hos kidnapperne

– Fra det øyeblikket de tok henne var livet hennes truet. Gitt hvem som holdt henne fanget og faren hun var i, mente vi at Lindas beste mulighet lå i at vi forsøkte å redde henne.

Utenriksdepartementet takket Storbritannias NATO-allierte at de afghanske myndighetene for å ha gjort alt de kunne i forsøket på å sette Norgrove fri. Hague legger til:

– Kidnapping kan aldri rettferdiggjøres, og Storbritannia forhandler ikke med kidnappere. Men når en britisk statsborger blir kidnappet vil vi og våre allierte gjøre alt i vår makt for å sette dem fi.

– Det er en tragedie at Linda ble tatt mens hun gjorde jobben hun elsket i et land hun elsket, uttaler Hague.

Norgrove var ifølge nyhetsbyrået AFP en erfaren hjelpearbeider, og hadde jobber for FN i Afghanistan i flere år før hun begynte i DAI i februar i år.

SISTE NYTT

Siste nytt