NRK Meny
Normal

Hizbollahs leder overlevde angrep

Israelske fly har angrepet Hizbollahs hovedkvarter i Beirut. Hensikten skal ha vært å drepe Hizbollahs leder, men han unnslapp angrepet. 

Hizbollahs leder
Foto: Haitham Mussawi / Scanpix/AFP

Ettermiddagens angrep ødela Hizbollahs hovedkvarter.

- Hensikten var å drepe Hizbollahs leder Sayyed Hassan Nasrallah, sier en talsmann for hæren.

- Sayyed Hassan Nasrallah, hans familie og livvakter er i god behold, heter det i en uttalelse som Hizbollah har sendt ut etter angrepet.

I et intervju med Hizbollahs radiostasjon etter angrepet truet Nashrallah  Israel med åpen krig.

Et israelsk marinefartøy utenfor kysten av Libanon er i kveld truffet av en rakett som ble avfyrt fra land. En israelsk talskvinne sier at skipet fikk mindre skader. Ifølge israelsk fjernsyn ble ingen ombord såret

Rakettregn mot Israel

Hizbollah-geriljaen har for andre dag på rad fortsatt rakettangrepene mot den nordlige delen av Israel og rundt 80 raketter skal ha krysset grensen.

To mennesker er drept, ifølge sykehuskilder. De drepte var et barn.og en eldre kvinne.

- 44 mennesker er behandlet på sykehus. De fleste er sjokkskadd, sier en israelsk talsperson.

Statsminister Ehud Olmerts sikkerhetssjefer har godkjent nye angrep mot Hizbollah-geriljaen på grunn av alle rakettangrepene mot Israel, melder nyhetsbyrået Reuters. 

Stabssjefen i det israelske forsvaret sier i kveld at alle de tre bortførte soldatene er i live, og at det står rimelig bra til med dem. Det gjelder både soldaten som Hamas først bortførte og de to som Hizbollah har tatt til fange.

Sikkerhetsrådet

 FNs sikkerhetsråd har i kveld avsluttet et hastemøte om situasjonen i Libanon uten å kunne svare på Libanons om å få slutt på de israelske angrepene.

Debatten avslørte en dyp splittelse i rådet. USAs FN-ambassadør John Bolten la ensidig skylden for opptrappingen på Iran og Syria som støtter Hizbollah.

  

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt