Hopp til innhold

Historisk møte mellom Putin og Tusk

Russlands og Polens statsministre møtes for å hedre offiserene som ble drept i Katynmassakren.

Donald Tusk

Donald Tusk skal som første polske statsminister møte Russlands statsminister for å hedre de polske offiserene i massakren i offisiell sammenheng.

Foto: MANDEL NGAN / AFP

Russlands statsminister Vladimir Putin og hans polske kollega Donald Tusk møtes onsdag for å hedre de 22.000 polske offiserene som ble drept i Katynmassakren for 70 år siden.

Massakren skjedde et drøyt halvår etter at sovjetiske styrker invaderte Polen i september 1939 og har bidratt til det anstrengte forholdet mellom Polen og Russland.

Les også:
Les også: Massakre-film sår splid

Et felles møte mellom de to landenes statsministre for å hedre de polske offiserene har ikke tidligere funnet sted.

De polske offiserene ble drept flere steder etter Sovjetunionens invasjon, men massakren i Katynskogen ved Smolensk i dagens Vest-Russland er blitt stående som det fremste symbolet på massedrapene.

Etter krigen beskyldte Moskva Nazi-Tyskland for å ha stått bak massakren, og selv om sovjetlederen Mikhail Gorbatsjov i 1990 innrømmet at Sovjetunionen var ansvarlig, er de fleste dokumentene som omtaler hendelsen fortsatt hemmeligstemplet av russiske domstoler.

SISTE NYTT

Siste nytt

Palestinas nye ambassadør: – Intet menneske kan akseptere det

Sterke videoer som viser brente og ødelagte kropper i Rafah deles i sosiale medier. Palestinas nye ambassadør etterspør sanksjoner mot Israel.