Her reddes de opp av den brennende ferja

Kvinnen og de to barna som vises i denne videoen er noen av de få som hittil har klart å bli reddet ut med helikopter fra den brennede ferjen «Norman Atlantic».

Passasjerer redes ut av den brennende ferja Norman Atlantic med helikopter.

En video publisert av den italienske TV-kanalen Rai viser hvordan det italienske forsvaret heiser opp en kvinne og to barn fra ferjen «Norman Atlantic» og inn i et redningshelikopter.

Men foreløpig er over 300 personer ikke gjort rede for etter at «Norman Atlantic» begynte å brenne like nord for Korfu i Hellas søndag morgen.

I flere timer har skip og helikoptre fra Hellas, Italia og Albania forsøkt å redde passasjerene om bord i ferjen som tok fyr.

Sterk vind og høy sjø gjør at det er farlig og vanskelig å nærme seg skipet, og den italienske marinen melder søndag kveld at 161 personer er reddet, mens 317 fortsatt er om bord.

Desperate passasjerer har ringt slektninger og venner og tryglet om å bli reddet.

– Ikke forlat oss, sier Nikos Papatheodosiou på telefon fra ferja til gresk TV, ifølge avisen The Independent. Ifølge avisen ble samtalen brutt like etterpå.

En annen passasjer beskrev redningsaksjonen slik:

– Det er mørkt og bunnen av båten brenner. Vi kan se at båter nærmer seg. Vi har åpnet noen bokser og fikk tak i redningsvester. Vi prøver å redde oss selv.

Avisen Corriere della serra skrev tidligere søndag at nærmere 90 passasjerer har blitt reddet opp av skip som har kommet den brennende ferjen til unnsetning, mens rundt 40 er reddet av helikopter.

Den italienske marinen melder også at de har klart å feste en slepekabel til ferjen, og planen er å slepe den til den albanske havnebyen Durres. Vind og bølger har allerede drevet ferja i den retningen.

SISTE NYTT

Siste nytt