Her legger Obama og Merkel slagplanen for Syria

Krigen i Syria er på toppen av agendaen når Merkel og Obama møtes i Hannover. USA vil sende flere militære til Syria.

Obama og Merkel i Hannover

Obama og Merkel møtes i Hannover mandag morgen.

President Barack Obama er ventet å varsle at amerikanerne vil sende ytterligere 250 militære til Syria. Det vil øke det totale antallet amerikansk militært personell i Syria til 300.

Noen av dem som skal dra vil være spesialsoldater, mens størstedelen er planlagt i diverse støttefunksjoner til spesialenhetene.

Meningen er å hjelpe lokale styrker i kampen mot IS, men de skal ikke delta i direkte kamper i Syria, skriver den amerikanske avisen Wall Street Journal.

– Tyskland er klare til å øke sine militære forpliktelser slik som våre allierte og USA ønsker, sier Angela Merkel, skriver nyhetsbyrået Ap.

Handelsavtale

Tysklands mektige kansler Angela Merkel tar imot Obama i et forsøk på å få til en lenge etterlengtet, men også kontroversiell handelsavtale mellom EU og USA. Han har støtte hos Obama, som sier han vil gjøre det han kan de siste åtte månedene av sin presidentperiode på å få dette til.

GERMANY-US-INDUSTRY-GOVERNMENT-DIPLOMACY-POLITICS

Angela Merkel og Barack Obama på en pressekonferanse på en industrimesse i Hannover mandag.

Foto: ODD ANDERSEN / Afp

Men det er kampen mot IS som overskygger toppmøtet i Hannover, der ledere fra Saudi-Arabia også er tilstede.

Uformelle samtaler

Frankrikes president Francois Hollande, og Storbritannias og Italias statsministre vil ankomme Hannover for møter med Angela Merkel i formiddag. Under selve toppmøtet er det ventet at lederne skal holde uformelle samtaler seg i mellom i møtet som starter ved 14-tiden.

Obama er ventet å annonsere sin opptrapping i Syria senere i dag.

SISTE NYTT

Siste nytt