NRK Meny
Normal

Her angripes Washington med atomraketter

I en ny propagandafilm blir Washington D.C. angrepet av atomraketter avfyrt fra en nordkoreansk atomubåt. Filmen er en advarsel til USA fra Nord-Koreas leder Kim Jong-un.

I en ny propagandafilm blir Washington D.C. angrepet av atomraketter avfyrt fra en nordkoreansk atomubåt. Filmen er en advarsel til USA fra Nord-Koreas leder Kim Jong-un.

KONGRESSEN I BRANN: Propagandafilmen «Last Chance» kapitulerer med en voldsom scene der den amerikanske Kongressen på Capitol Hill i Washington D. C. blir truffet av en nordkoreansk atomrakett.

I den fire minutter lange filmen, som har fått tittelen «Last Chance», blir seerne tatt med på en reise i Nord-Koreas historie og militære styrkeoppbygging fra Korea-krigen på 1950-tallet til prøvesprengninger og test av raketter i 2016.

Propagandaen er innrammet av musikk, tekstplakater og lydeffekter.

Filmen kulminerer med en voldsom scene der den amerikanske byen Washington D. C. blir truffet av en atomrakett. Enorme ildsøyler stiger til værs etterfulgt av et brennende amerikansk flagg og hvite kors fra en kirkegård, skriver Sky News og AFP.

Advarer USA mot angrep

Under sluttsekvensen da Kongressen brenner, kommer en melding opp på skjermen: «Hvis de amerikanske imperialistene prøver seg mot oss, vil vi umiddelbart ramme dem med kjernefysiske våpen».

Videoen er publisert på Nord-Koreas propaganda-hjemmeside DPRK lørdag. Filmen viser også anholdelsen av det amerikanske spionskip Pueblo i 1968 og amerikanske krigsfanger på nordkoreansk jord.

Laster Twitter-innhold

Offisielt i krig siden 1953

Etter at Japan kapitulerte ved slutten av den andre verdenskrig, ble Koreahalvøya delt i to okkuperte soner. Motstridende krav på herredømme førte til at Koreakrigen brøt ut i 1950.

Både Sør- og Nord-Korea forpliktet seg til en våpenstillstand i 1953, men har offisielt vært i krig ettersom ingen formell fredsavtale er inngått.

Spenningene mellom de to landene er høy, og det fremsettes stadig trusler om forestående angrep og gjengjeldelse.

Hvis de amerikanske imperialistene prøver seg mot oss, vil vi umiddelbart ramme dem med kjernefysiske våpen

Nord-Koreas leder Kim Jong-un

Atomprøvesprengning

I januar gjennomførte Nord-Korea sin fjerde atomprøvesprengning etterfulgt av en rekke tester av det som skal være ballistiske missiler raketter.

Ifølge statlige medier har Nord-Korea for første gang gjennomført en vellykket test av en rakettmotor som bruker fast drivstoff.

Statsleder Kim Jong-un skal ha holdt oppsyn med testen, som i Nord-Korea beskrives som et «historisk» framskritt i landets atomvåpenkapasitet.

Dersom opplysningene viser seg å stemme, kan det bety at Nord-Korea fortsetter arbeidet med å utvikle en interkontinental atomrakett i høyt tempo.

Satellittbilde av Sohae-basen i Nord-Korea

Dette satellitt-bildet skal vise nordkoreanske forberedelser til testoppskyting av en ny rakett.

Foto: HANDOUT / Reuters

Ti millioner protestballonger

Lørdag melder flere nyhetsbyrå at sørkoreanske aktivister har sendt om lag 50.000 flygeblader med Pyongyang-kritisk budskap over Nord-Korea.

– Vi planlegger å sende totalt ti millioner flygeblader inn i nord i løpet av de neste tre månedene, sier aktivisten og desertøren Park Sang-Hak, ifølge AFP.

Slike aksjoner utløser vanligvis kraftige reaksjoner fra regimet i nord.

Siden Nord-Korea utførte en kjernevåpentest i starten av januar har Sør-Korea gjenopptatt propagandasendingene via høyttaler på grensen. Nord-Korea har blant annet svart med å sende egne flygeblader.

Laster Twitter-innhold
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt