NRK Meny
Normal

Gjenopptar letingen etter Madeleine

Fire år etter at Madeleine McCann forsvant i Portugal har britisk politi gjenopptatt letingen etter jenta. Etterforskere har reist tilbake til Portugal og til Spania, men vil ikke si hvilke spor de har.

Madeleine McCann

Fire år gamle Madeleine forsvant fra ferieleiligheten i Portugal.

Foto: Anonymous / AP

Den britiske familien McCann var på ferie i Portugal da den knapt fire år gamle jenta forsvant fra deres ferieleilighet. Foreldrene var på en restaurant i nærheten der de spiste middag sammen med noen venner. Madeleine lå og sov i leiligheten sammen med søsknene sine.

Etterforskere fra Scotland Yard har flere ganger reist både til Portugal og Spania for å diskutere forsvinningssaken med sine kollegaer i landene, melder britiske Sky News.

Intens leting

Da Madeleine forsvant ble det satt i gang en stor leteaksjon. Foreldrene, Kate and Gerry McCann reiste på turneer i flere land for å få oppmerksomhet rundt saken, i håp om at dette ville hjelpe dem med å finne datteren.

Foreldrene til Madeleine McCann i Marokko

Foreldrene til Madeleine i Marokko på leting etter datteren.

Foto: ABDELHAK SENNA / AFP

De besøkte blant annet pave Benedikt XVI og fikk støtte av fotballstjerner som David Beckham og Cristiano Ronaldo, som engasjerte seg i kampen for å finne Madeleine, og saken preget medier i hele Europa gjennom store deler av året.

Historien tok flere vendinger i løpet av året, og i september fikk moren og faren status som mistenkte i saken. I juli året etter ble begge frikjent. Saken ble formelt lagt på is i juli i 2008.

Politiet sier lite

Madeleines foreldre sier de er takknemlige og lettet over at jakten på datteren nå er gjenopptatt.

Britisk politi har blant annet vært i Barcelona, men vil ikke si hvorfor de reiste dit. En talsmann for Scotland Yard sier at etterforskningen fortsetter og at samarbeidet med portugisiske myndigheter har fungert godt.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt