NRK Meny
Normal

Gifteklar mann sendte lykkeønsker like før flystyrten

Reiselederen Wang Qinghuo ba kjæresten om å huske at akkurat denne dagen måtte bli fylt med hell og lykke. Få minutter senere sneiet flyet han satt i, en drosje og en bro på motorveien før det styrtet i elva i Taipei på Taiwan.

Taiwan flyulykke

TransAsia-flyet styrtet i en elv like etter at det lettet fra flyplassen i Taipei, på en sårbar dag for overtroiske kinesere.

Foto: SAM YEH / Afp

Reiselederen Wang Qinghuo fra Xiamen overlevde den dramatiske flystyrten og ble kjørt til sykehuset etter ulykken, melder Apple Daily.

Han er heldig som er en av de 15 som har overlevd ulykken. 23 personer er bekreftet omkommet, og 20 personer er savnet.

Men for mannen som skal gifte seg på søndag, er ulykken fjernt fra den lykkelige inngangen på ekteskapet som han ønsket seg.

Vårdagen

Like før flyet tok av sendte han en melding til kjæresten om at «I dag er det Lichun.»

For kineserne er det svært viktig at akkurat denne dagen er uproblematisk, at man unngår å krangle, at man ikke er sinna, men er glad og fornøyd.

Lichun, den første vårdagen, setter nemlig stemningen for resten av året.

Ifølge Wangs venner venter kjæresten engstelig på at han skal komme hjem. Men den uheldige inngangen på året kan godt innebære at hele bryllupet utsettes.

Hell i uhell

Samtidig er det også hell i uhell for lille Riyao (2) og hans to foreldre som overlevde ulykken.

Da flyet styrtet i vannet kom de seg ut av flyet. Faren pakket lille Riyao inn i jakken sin men sønnen ble klissvåt og svelget vann. Han fikk i seg en del av vannet rundt flyvraket og ble forgiftet.

Han er nå under observasjon på sykehuset i Taipei.

Den lille familien på tre satt på høyre side bakerst i flyet og var blant de 31 kinesiske turistene som var om bord.

Guttens far, Lin Mingwei (38) forteller til Apple Daily at ulykken skjedde få minutter etter at flyet lettet. Det var ingen eksplosjon og det kom ingen kunngjøring fra cockpit.

Turistattraksjon

Guttens mor, Jiang Yuying (35), kom fra ulykken med en knekt nese, en knekt arm, knust hoftebein, og en skade i låret.

Den lille familien på tre var på veg til Kinmen som turister. Den lille taiwanske øya ligger et steinkast unna Kina, og er et yndet turistmål for kinesere.

Frem til 2008 var det ingen direkte flyginger mellom fastlands-Kina og Taiwan. Fra Kinmen kan man nærmest vinke til den kinesiske byen Xiamen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt