NRK Meny
Normal

Leter etter overlevende etter flystyrt på Taiwan

15 av de 58 om bord flyet som sneiet bygninger og en drosje før det styrtet i elven i Taipei, skal ha overlevd. Fortsatt er mange savnet.

Overlevende reddes ut av fly

Minst 15 passasjerer skal ha overlevd flystyrten. De ble tatt hånd om at et stort oppbud med redningsarbeidere.

Foto: SAM YEH / Afp

Redningsmannskapene har kjempet en desperat kamp for å hente ut passasjerene fra flyet.

Vraket lå delvis under vann i Keelung-elva i Taiwans hovedstad Taipei, og minst 23 av de 58 om bord skal ha omkommet, ifølge Taiwan News.

15 passasjerer er så langt reddet ut av flyet, men fortsatt er 20 personer ikke gjort rede for, skriver avisen.

De kan fortsatt befinne seg inne i flyvraket, eller ha blitt tatt av elven.

TV-bilder viser passasjerer med redningsvester som prøver å ta seg i land. Flere skadde er sendt til sykehus.

Lokale myndigheter har satt inn minst 300 soldater i redningsarbeidet. Helikoptre skal også ha blitt satt inn for å lete etter overlevende som kan ha blitt tatt av strømmen i elven.

De fleste av de 53 passasjerene skal være turister fra Kina. Onsdag ettermiddag forøkte redningsmannskapene å heve flyet.

Filmet styrten

Nesten umiddelbart etter avgang i Taipei skal kapteinen ha sendt ut nødsignal og prøvd å snu flyet som var av typen ATR 72, tilbake mot rullebanen.

En bil som tilfeldigvis kjørte på motorveien Huandong da flyet styrtet, var utstyrt med et kamera på dashbordet. Videoen viser de dramatiske sekundene da flyets venstre vinge traff en drosje og sneiet motorveibrua, før flyet styrtet ned i elva like ved.

Passasjerfly styrtet i elv

En forbipasserende bil filmet flyet i idet det styrtet.

Foto: Xinhua / SipaUSA

Flyvingen kuttet fronten av drosjen. Både drosjesjåføren og den kvinnelige passasjeren ble skadd, men tilstanden deres er stabil, ifølge The China Post.

Flyet var på vei til øya Kinmen da det styrtet rett etter avgang fra den internasjonale flyplassen i Taipei.

Flyet var av typen ATR 72-600, en ny modell som ble levert til TransAsia Airways i fjor. 23. juli i fjor styrtet et TransAsia-fly av samme modell under en nødlanding på Taiwan. 48 av de 58 om bord mistet livet.

TransAsia-sjefen har bedt om unnskyldning etter flytstyrten. Under en pressekonferansen onsdag bukket Chen Xinde og unnskyldte ulykken.

Laster Twitter-innhold

Flyet har 72 seter, og brukes hovedsakelig til flyvninger fra Taipei til mindre byer i Taiwan. Produsenten ATR er et samarbeid mellom franske Airbus og italienske Alenia Aermacchi.

TransAsia Airways er Taiwans tredje største flyselskap. I juli i fjor omkom 48 mennesker da et annet innenlandsfly fra TransAsia styrtet inn i en bygning på øya Penghu på Taiwan.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt