NRK Meny
Normal

Varsler forverring av katastrofen i Pakistan

I løpet av de siste to døgnene er én million mennesker fordrevet fra Sind-provinsen sør i Pakistan. – Denne katastrofen er mye verre enn vi fryktet, sier talsperson for FN.

– En allerede enorm katastrofe blir stadig verre, sier Maurizio Giuliano, talsperson for FNs kontor for koordinering av humanitær hjelp (OCHA) i Islamabad.

Landets verste naturkatastrofe noensinne har så langt har rammet mer en 17 millioner mennesker, og mer en åtte millioner er avhenging av behandling.

Bare i løpet av de siste 48 timene er det beregnet at én million mennesker er blitt fordrevet fra Sind-provinsen sør i Pakistan.

Les også: Demning slår sprekkar

På en pressekonferanse i Islamabad fredag opplyste en talskvinne for FN at den største bekymringen nå dreier seg om den sørlige delen av landet.

Video FN-hjelp til Pakistan

SE VIDEO: Eksperter fra WHO, WFP og UNICEF gir en redegjørelse for hva som er oppnådd så langt i form av hjelpearbeid i Pakistan, men også hva som fortsatt må gjøres.

Behovet for hjelp øker

Emilia Casella fra World Food Program (WFP) uttalte på pressekonferansen at behovene for mat bare øker.

– Vi mangler rundt 90 millioner dollar for å dekke behovene vi ønsker, sier Casella som håper at giverne vil ble enda mer sjenerøse fremover.

Medisinsk behandling har vært gitt til mer enn 3,3 millioner mennesker fram til den 23. august. Talsperson for WHO, Fadela Chaib, sier det også er et økende problem med infeksjoner.

– De vanligste sykdommene vi behandler er akutte luftveisinfeksjoner, diaré, hudinfeksjoner og malaria, sier Chaib.

(Saken fortsetter under bildet)

Flom i Pakistan

Behovet for hjelp er stort i de flomrammede områdene i Pakistan.

Foto: Aaron Favila / Ap

Les også: FN ber om 40 helikoptre til Pakistan

Hjelpearbeidet kan bli forsinket

Dødstallene fra Pakistan viser at minst 1600 personer har omkommet så langt, men ifølge pakistanske myndigheter vil tallene øke betraktelig etter at vannet har trukket seg tilbake og nye opptellinger blir gjort.

Mye hjelparbeid har allerede kommet frem, og mye er på vei fra ulike deler av verden.

Pressekontakt i Røde Kors i Norge forteller at de har sykepleiere og leger på plass denne uken som er i ferd med å påbegynne hjelpearbeidet.

(Saken fortsetter under bildet)

Flom i Pakistan

Flere millioner mennesker har måttet flykte fra hjemmene sine. Mange venter på hjelp fra de humanitære organisasjonene.

Foto: Aaron Favila / Ap

Norske hjelpeorganisasjoner merker at pengebidragene til flomofrene i Pakistan øker, likevel er veien lang for å få dekket det økende behovet.

I går kom det frem at Taliban planlegger å utføre angrep mot utlendinger som deltar i hjelpearbeidet i Pakistan. En konsekvens av dette kan bli økt sikkerhet i hjelpeorganisasjonene, som igjen kan forsinke hjelpearbeidet i de rammede områdene.

Les også: – Taliban vil angripe hjelpearbeidere i Pakistan
Les også: Slik hjelper du Pakistan

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt