Forsvarer mannen som drepte Løven Cecil: – Han er en bra mann

Den amerikanske tannlegen som drepte løven Cecil gjorde ingenting galt, og er en bra mann, ifølge den profesjonelle jegeren som ledet ekspedisjonen.

Theo Bronkhorst

Theo Bronkhorst pratet med journalistene utenfor rettssalen i Hwange onsdag. Bronkhorst ledet ekspedisjonen som endte med Cecils død, og hevder at alle tillatelsene var i orden.

Foto: PHILIMON BULAWAYO / Reuters

– Jeg synes synd på Mr. Palmer. Han er en bra mann, og han gjorde ingenting galt, sa den zimbabwiske jegeren Theo Bronkhorst onsdag, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Drapet av den populære løven Cecil av den amerikanske tannlegen Walter Palmer i juli har skapt furore over hele verden. Tannlegen omtales nå som «en av de mest forhatte mennene på internett».

Løven Cecil

Løven Cecil skal ha blitt jaktet på i mer enn 40 timer, før den ble drept.

Foto: HANDOUT / Reuters

Palmer har mottatt hatmeldinger og drapstrusler, og har gått under jorden. I mellomtiden har demonstranter møtt opp utenfor tannlegekontoret hans i Minneapolis for å markere avsky mot løvedrapet, og på garasjedøren til hans feriebolig i Florida har noen med store bokstaver skrevet «løvedreper».

Amerikanske myndigheter har startet gransking av saken, og Miljøministeren i Zimbabwe, Oppah Muchinguri, mener Palmer må utleveres og stilles for retten i det afrikanske landet.

Palmer skal ha betalt 50.000 dollar for å få muligheten til å dra ut på løvejakt i Zimbabwe, og Bronkhorst ledet den kontroversielle ekspedisjonen som endte med den populære løvens død.

– Galskap

Dentist Home Vandalism

Walter Palmer har blitt en forhatt mann etter drapet på løven Cecil. På garasjedøren til hans feriebolig i Florida har noen skrevet «løvedreper».

Foto: Corey Perrine / Ap

Den profesjonelle jegeren er i Zimbabwe i kjølvannet av episoden tiltalt for ikke å ha forhindret ulovlig jakt, skriver BBC.

Rettssaken hans skulle ha blitt holdt onsdag, men ble utsatt fordi hans advokater ikke har fått tilstrekkelig tid til å forberede forsvaret.

På vei ut av rettssalen i den nordvestlige byen Hwange kalte han hele saken for «galskap», og hevdet at alle tillatelsene til å drepe løven Cecil utenfor Hwange nasjonalpark hadde blitt skaffet på forhånd.

Han kritiserte også rettsprosessen i etterkant, og kalte den "lettsindig". Ifølge Bronkhorst er jakt nødvendig for Zimbabwe og må fortsette.

– Hvis man ikke har en bærekraftig forvalting av vilt, blir det ikke noe igjen, sa jegeren.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt