NRK Meny
Normal

Foreldreløse barn omkom i båttragedie i Russland

En båttur med skolebarn i den russiske provinsen Karelen endte i tragedie. Dårlig vær førte til at båtene de satt i kantret. Tretten barn er nå bekreftet omkommet.

De døde barna skal være mellom tolv og fjorten år gamle. En voksen er også omkommet.

Nå stilles det spørsmål om alle barna som var med på turen hadde redningsvest.

– Det kan se ut til at mange av barna ikke hadde redningsvest. Barna med redningsvest svømte, de andre døde, sier det russiske barneombudet Pavel Astakhov til RIA Novosti.

En leder i lokalsamfunnet, Andrey Orekhanov, sier til TV stasjonen Rain at alle barna, også de omkomne hadde redningsvester.

Laster kart, vennligst vent...

To båter kantret

Det var 47 barn og fire voksne med på turen på Syamozero-sjøen. Barna var fordelt i tre båter, og to av båtene skal ha gått rundt i det dårlige været.

Russiske myndigheter opplyser at alle de overlevende nå er reddet og at alle de omkomne er funnet. Det skriver Russia Today.

25 av de overlevende ble funnet på en øy i innsjøen.

Tragedien inntraff lørdag, men den ble ikke kjent før i dag.

Deltagerne på båtturen var foreldreløse barn og barn fra vanskeligstilte familier i Moskva.

Fant blodig gutt

En overlevende tolv år gammel jente skal ha fortalt til politiet at hun var bevisstløs da hun ble skyllet opp på stranden. Da hun våknet på søndag gikk hun mot en landsby.

På veien fant hun en blodig gutt som ikke var i stand til å bevege seg. Da hun kom fram til landsbyen, fikk hun hjelp og nødetatene ble kontaktet. Det skriver Life.ru news som navngir en kilde i politiet.

Barna døde i det kalde vannet

Lederen for det lokale turistbyrået, Vladimir Kucherenko, sier til Russia Today at de omkomne barna døde etter å ha vært i kaldt vann i lang tid.

– Temperaturen i vannet er åtte til ti grader, og den sterke vinden kan ha ført båtene langt av gårde på innsjøen, sier Kucherenko.

Det var varslet dårlig vær i området, og Associated Press skriver at selv de lokale fiskerne ikke reiste ut på Syamozero-sjøen denne helgen.

Tre personer som var med på å organisere turen er nå arrestert.

Laster Twitter-innhold

Kunne vært unngått

Myndighetene opplyser at båtturen ikke var registrert, og dersom den hadde vært det, så ville tragedien ha vært unngått.

– Hadde de ansatte ved sommerleieren varslet oss om turen, så ville de ha blitt nektet å reise ut på sjøen på grunn av det varslede været, opplyser det regionale nødetatssenteret til TASS.

– Hadde vi vært klar over turen, så ville redningsarbeidet også ha startet med en gang vi ikke hørte fra dem. Folk på registrerte turer må melde fra til oss regelmessig. Her ble viktig tid tapt.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt