NRK Meny
Normal

Fordømmer Facebook-karikatur

Pakistan fordømmer karikaturtegningene av Mohammed som har dukka opp på Facebook.

Demonstrasjon mot Facebook-karikatur

Pakistanske aktivister demonstrerte i dag mot Facebook-karikaturene.

Foto: AAMIR QURESHI / Afp

Pakistanske myndigheter ga i går ordre om å stenge tilgangen til Facebook, etter anbefalinger fra domstolen i landet.

Grunnen er at det skal avholdes en Muhammed-tegnekonkurranse på Facebook. Fra i dag vil derfor ingen ha tilgang på Facebook og YouTube.

Tar avstand fra karikaturene

Talsmann for utenriksdepartementet i Pakistan, Abdul Baasit, sier at landet tar sterk avstand fra karikaturtegningene av Muhammed.

– Vi tar sterk avstand fra publiseringa av karikaturer på Facebook. Det har såra følelsene til muslimer verden over, sa Abdul Baasit til nyhetsbyrået AFP under den ukentlige pressekonferansen i hovedstaden Islamabad i dag.

Baasit mener at slike handlinger ikke fører til en harmonisk verden.

– Vi har protestert mot slike handlinger tidligere, og vi vil fortsette å stå imot og si hva vi mener i framtida, sa han til AFP

Alle tegner Muhammed-dag

Tegnekonkurransen blir avholdt fordi skaperne av den amerikanske fjernsynsserien South Park ble drapstrua, etter å ha framstilt Muhammed som en bjørn tidligere i år.

Tegneserieskaperen Molly Norris tok derfor initiativ til en «Everybody Draw Muhammed Day» for å støtte sine tegnekollegaer, og ba alle interesserte om å tegne profeten og spre bildet.

På Facebookarrangementets forside oppfordres det til å spre budskapet om denne viktige dagen, og at alle medlemmer bør invitere flere venner.

I dag morges sto 78.400 personer oppført som deltakere på Facebook-arrangementet. Mange hadde da lagt ut sine versjoner av Muhammed på nettsida. Klokka 14 i dag var imidertid siden fjerna.

Morris, som starta det hele, sier nå at hun tar avstand fra konkurransen, og hevder at hun ikke mente stuntet seriøst.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt