Hopp til innhold

Kate føder på samme sykehus som Diana

Hertuginne Katherine av Cambridge, som blir mamma i juli, skal føde på samme sykehus som sin avdøde svigermor prinsesse Diana.

St Marys-sykehus i London

FØDER HER: Hertuginnen av Cambridge og ektemannen prins William, tar i mot sitt første barn i en privat del av St Marys-sykehuset i Paddington i London.

Foto: Kirsty Wigglesworth / AP

Både barnets kjønn og hertuginnens eksakte termindato er en vel bevart hemmelighet, men det er forventet at tronarvingen blir født om en knapp måned, midt i juli.

Ifølge den britiske nyhetskanalen Sky News har Kate valgt å føde på St. Marys-sykehus i London.

Sykehuset tok også i mot Dianas to sønner, William og Harry i henholdsvis 1982 og 1984.

Kate vil gjerne føde naturlig, og ektemannen prins William skal etter planen være med på fødselen, skriver Sky News.

Hertuginnen av Cambridge

TRONARVING: Hertuginne Kate viser fram magen i februar. Snart kommer babyen hele Storbritannia venter på. Barnets kjønn er ikke kjent.

Foto: Matt Dunham / AP

Uavhengig av kjønn blir barnet den tredje i den britiske tronarverekken, etter bestefar Charles og pappa William.

DØPTE CRUISESKIP: Se video fra Kates siste offentlige opptreden før fødselen

Dramatisk start

Det er dronningens tidligere gynekolog, Marcus Setchell som skal ta i mot barnet.

Setchell bisto også Kate tidlig i svangerskapet da hun ble rammet av akutt kvalme og innlagt på King Edward VII-sykehuset.

Nyheten om sykehusoppholdet i desember i fjor førte til at paret måtte avsløre graviditeten langt tidligere enn det som er vanlig.

Innleggelsen fikk også dramatiske følger, da en sykepleier som ble lurt av to australske radioverter til å gi ut informasjon om Kates helsetilstand, tok sitt eget liv som følge av medieoppmerksomheten i ettertid.

St Marys-sykehuset i London ligger i Paddington bydel.

Sykehuset åpnet dørene allerede i 1854. I tillegg til William og Harry, har flere andre kjente personer blitt født her, for eksempel artisten Elvis Costello og skuespilleren Kiefer Sutherland.

Prins Harry blir født

16. SEPTEMBER 1984: Prinsesse Diana og prins Charles utenfor St Marys-sykehuset i London med sønnen Harry. Snart skal prins William og Kate få barn på samme sykehus.

Foto: AP / AP


SISTE NYTT

Siste nytt