NRK Meny
Normal

Flere titusen er flomevakuert i Kina

Minst 75 personer er enten døde eller savnet etter at massivt regn har ført til flom nord i Kina.

Denne kvinnen fra Hubei-provinsen i Kina er blant de titusener som har måttet forlate hjemmene sine etter store nedbørsmengder.

Hovedstaden Beijing har hatt regn siden tirsdag og vannet flommer over i byens gater. Flere hundre fly- og togavganger er kansellerte.

Flere titusen i Kina er blitt evakuert, og president Xi Jinping ber innbyggerne om å være forberedt på flere utfordringer. Ifølge AP sier han også at myndighetspersoner som ikke er sitt ansvar bevisst i denne utfordrende situasjonen vil bli hardt straffet.

Flom i Kina
Foto: CHINA STRINGER NETWORK / Reuters

Områder som til vanlig er tørre nord i landet opplever, ifølge myndighetene, den verste flommen på flere år.

Sør-Kina er denne gangen langt hardere rammet enn det som er vanlig i regntiden, mens elvebredder i sentrale deler av landet også trues av de store vannmassene.

Tropper er sendt ut for å lappe dem sammen, for flere av de store elvene går høyere enn de gjorde i 1998, da over 3700 personer mistet livet og rundt 15 millioner ble hjemløse. Mange av dem bodde langs Kinas mektigste elv, Yangtze.

I år har myndighetene allerede gjort krisetiltak, blant annet ved å slippe ut vann fra en av verdens største demninger, De tre kløfter.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt