Hopp til innhold

Flere stormer i USAs sørstater

I flere amerikanske delstater meldes det om kraftig uvær og tornadoer. I tillegg har en demning som beskytter byen Poplar Bluff i Missouri, gitt etter.

Demningen i Poplar Bluff i delstaten Missouri ga etter tirsdag, og vannet fra Black River rant over til et tynt befolket område.

Byen Poplar Bluff - med cirka 17.000 innbyggere - ble spart, men det fryktes fremdeles at demningen skal sprekke et andre steder også.

Elven har gått over sine bredder på omtrent 30 steder, og evakuering er satt i gang i over 1000 hjem. Det er ventet kraftig regn i flere dager fremover.

Missouri har allerede vært herjet av en tornado, som blant annet knuste deler av Lambert-flyplassen i St. Louis.

Ny storm kan dannes bak den pågående

Situasjonen er også spent i sør, der sjeldne og farlige tordenstormer har brutt ut i flere delstater - Texas, Oklahoma, Arkansas, Louisiana, Mississippi, Alabama, Georgia, Kentucky og Tennessee. Flere Twitter-bilder er lagt ut hos Breakingnews.com.

Ifølge CNN melder meteorologene at det utover onsdagen kan ventes farlige tornadoer og kraftige tordenstormer over et stort område fra Nordvest-Texas til Mississippi River. MSNBC melder at stormen kan bevege seg mot delstatene Illinois og Wisconsin, og at et nytt stormsystem kan være i ferd med å dannes like bak det nåværende.

Ifølge CNN-meteorolog Dave Hennen er det bare en håndfull dager hvert år som er så farlige. Han advarer også om store hagl og ødeleggende vinder.

I både Arkansas og Kentucky er det erklært krise, og i Kentucky ventes det historisk store oversvømmelser på grunn av flom i både Ohio River og Mississippi River.

Video Kraftig uvær i USA

Klikk på bildet for å se video fra det kraftige uværet i sørstatene.

Trærne knekker ikke, men blåses av gårde

Verst er situasjonen i Arkansas - delstaten Bill Clinton var guvernør før han ble valgt til president. For andre gang på én uke får innbyggerne føle naturens krefter. Nesten 70.000 mennesker var uten strøm tirsdag morgen etter at en rekke kraftige stormer for gjennom delstaten. Sju personer mistet livet og flere hus ble fullstendig ødelagt.

Fire av personene mistet livet i Faulkner County, der den lille byen Vilonia ligger. Mange hus ble knust, og guvernør Mike Beebe sier at han er overrasket over at ikke flere mistet livet da stormen raste.

Mellom 40 og 50 mennesker er savnet, ifølge Fox News. Redningsarbeiderne tror det skyldes at de ikke kan nås, ikke at de har omkommet.

Jorden i området er så våt at i stedet for at trærne knekker når stormene herjer, blåser trærne av gårde i vinden.

– Det er kanskje ikke over ennå, advarer Beebe.

SISTE NYTT

Siste nytt