NRK Meny
Normal

Flere skyteepisoder i USA

En person er drept og flere barn er skadd i to ulike skyteepisoder i USA.

En person er drept og flere er kritisk skadd etter at en eller flere ukjente gjerningsmenn begynte å skyte mot en gatefest i Detroit i delstaten Michigan. Totalt ti personer ble truffet av skuddene. Politiet har avhørt flere vitner, men ingen er foreløpig pågrepet.

– Jeg tror at en person var målet, mens de øvrige bare tilfeldigvis var til stede, sier assisterende politisjef Steve Dolunt til avisa Detroit Free Press.

Flere barn såret

Også i Philadelphia i delstaten Pennsylvania skjøt en ukjent gjerningsmann mot en gatefest.

Minst sju personer er såret, blant dem en 18 måneder gammel jente. Også en 10 år gammel jente og en 13 år gammel gutt ble truffet. De er fraktet til Children's Hospital of Philadelphia. Tilstanden skal være stabil, opplyser politiet til TV-stasjonen NBC.

De andre ofrene er mellom 22 og 46 år gamle.

Det skal ikke være noen sammenheng mellom de to skyteepisodene.

Vil ha strengere våpenlover

USAs president Barack Obama har lenge kjempet for strengere våpenlover. Presidenten mener National Rifle Association (NRA) holder et hardt grep om den amerikanske kongressen og at det derfor er vanskelig å skjerpe lovgivningen.

Også Hillary Clinton, som ønsker å bli demokratenes presidentkandidat, tok til orde for strengere våpenlover under en tale i San Fransisco lørdag.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt