NRK Meny
Normal

Flere hundre båtflyktninger fryktes druknet

En fiskebåt med rundt 600 båtflyktninger kantret onsdag utenfor kysten av Libya. Flere hundre mennesker fryktes omkommet.

Laster kart, vennligst vent...

Båten skal ha kantret cirka 115 kilometer nordvest for Tripoli.

Båten fikk vansker utenfor kysten av Libya, rundt 115 kilometer nordvest for hovedstaden Tripoli. Fiskebåten sendte ut et nødsignal som ble plukket opp av den italienske kystvakten på Sicilia, melder AFP.

To redningsfartøy ble sendt til stedet for å hjelpe, men skipet kantret da alle flyktningene flyttet seg til den ene siden av fiskebåten idet redningsbåtene ankom.

Den italienske kystvakten opplyser like etter klokken 17.00 at 400 flyktninger har blitt reddet, mens 25 personer har blitt funnet omkommet.

Frykter flere omkomne

Letingen etter overlevende pågår fortsatt, og tre andre skip har også blitt sendt til området for å bistå i søket. Filippo Marini, talsmann for den italienske kystvakten, sa tidligere onsdag at de frykter at flere hundre mennesker har forsvunnet under bølgene.

Kapteinen på det irske militærfartøyet «Le Niamh» sier til nyhetsbyrået AP at rundt 150 flyktninger ble sett i vannet etter at fiskebåten kantret.

– Et italiensk militærhelikopter har sluppet ned flere livbåter, sier kaptein Donal Gallagher.

«Le Niamh» er et av skipene som ble bedt av den italienske kystvakten om å bistå i redningsarbeidet. Ifølge Gallagher antas det at rundt 600 flyktninger var om bord på båten.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt