Fire år siden Sandy Hook-massakren – nå åpner skolen på nytt

Første jevnet de hele den gamle skolen med jorden. Nå er Sandy Hook Elementary bygget opp igjen og klar til å ta imot nye skolebarn. 70 av elevene opplevde skolemassakren i 2012.

Sandy Hook etter oppussing

Det er ingenting som ligner på den gamle Sandy Hook-skolen bort sett fra en ting.

Foto: MICHELLE MCLOUGHLIN / Reuters

Først drepte 20 år gamle Adam Lanza sin egen mor før han fredag den 14. desember kjørte til sin gamle barneskole med to pistoler og en automatrifle.

Besatt av skoleskytinger

Det tok han bare elleve minutter å drepe 26 mennesker, 20 førsteklassinger og seks voksne, og beskrivelsene av hva som møtte politiet da de kom var rystende.

En offentlig rapport slo fast at Lanza handlet alene og at han hadde «betydelige psykiske problemer», og de kom frem til en slags konklusjon.

Etterforskerne mente nemlig å ha bevis for at Lanza var svært opptatt av liknende episoder. Han skal ha hatt en oversikt over massedrap med informasjon om hver enkelt episode, deriblant en rekke skyteepisoder på skoler.

Har kun beholdt en ting

CORRECTION Newtown Shooting New School

I inngangspartiet så har skolen satt opp akvariet med skilpadden Shelley, som har vært på skolen i flere tiår.

Foto: Mark Lennihan / Ap

Denne høsten står en helt ny skole klar til å ta imot forventningsfulle elever på den sammen tomten.

– Dette er veldig følelsesladet. Vi vil alltid huske dem som mistet livet og dette er en nydelig hyllest, sier skolens rektor Kathy Gombos til NBC da skolen ble vist frem for pressen i går.

Det er ikke mye som minner om den gamle skolen. Faktisk så er det kun en ting som er likt.

– Når elevene kommer inn hovedinngangen, så kommer de til å se skilpadden, sier Pat Llodra til CNN. Shelley-skilpadde har vært på skolen i flere tiår og hun har nå fått et nytt akvarium like innenfor døren.

– Vi ønsket å beholde noe av det elevene elsket og husket, sier Llodra om skolen som har blitt et symbol for ren ondskap.

Fikk ingen konsekvenser

I etterkant av skoleskytingen i 2012 var det mange som ønsket å forandre våpenlovene i USA, og Barack Obama stod på talerstolen og ba om at disse tragedien må ta slutt, og seneste i januar i år mintes han de drepte.

– Hver eneste gang jeg tenker på disse barna, blir jeg så sint, sa Obama, som uttalte at noe forandret seg i ham den dagen, uten at han har fått med seg Kongressen på noen lovendringer.

Siden Sandy Hook har det vært 1069 masseskytinger i USA, og minst 1206 mennesker har mistet livet og 4226 har blitt skadet, viser helt fersk tall Gunn Violence Archive har registret og som VOX publiserte denne uken.

På den nye Sandy Hook har de installert overvåkningskameraer, sikkerhetsdører og skuddsikredører. Og 70 av de elevene som begynner nå i august var der den tragiske desemberdagen i 2012.

SISTE NYTT

Siste nytt