Husby:– Et tjuetalls maskerte ungdommer kaster stein mot politiet

Ungdomsbråket fortsetter i Husby i Stockholm. To personer skal nå være pågrepet.

I Stockholm er det opptøyer for andre natt på rad. Til tross for stort politioppbud ble flere biler satt i brann i kveld og politiet har blitt angrepet med steiner.
Sist natt var det rundt hundr ebiler som brant og flere politimenn ble skadd i sammentøtene

I Husby i Stockholm er det opptøyer for andre natt på rad. Til tross for stort politioppbud ble flere biler satt i brann mandag kveld og politiet har blitt angrepet med steiner. Reporter: Hallvard Sandberg.

To personer ble ved ett-tiden natt til onsdag pågrepet i forbindelse med opptøyene i Husby.

– De mistenkes for voldsomme opptøyer, sier Diana Sundin til Expressen.

Samtidig rapporterer politiets pressetalsmann Göran Callervik om at urolighetene har spredd seg til Fittja. 35 politimenn skal ha blitt sendt dit natt til onsdag.

SVT meldte tidligere på kvelden at en transporttjenestebuss var satt i brann. Det var også startet en brann på en gangbro i bydelen. Politiet beskriver situasjonen som urolig og kaotisk.

Det hele startet ved 21-tiden da minst tre biler ble stukket i brann i et parkeringshus i Husby. Avisa Expressen meldte om høylydte smell fra stedet.

Ifølge SVT kastet ungdommer på stedet stein mot politiet og redningstjenesten som forsøkte å slokke brannene. Flere personer ble evakuert fra området, meldte Expressen.

Det kom også meldinger om at ungdommene kastet brostein på politibilene. Flere av bilene ble totalt ødelagte, melder Expressen.

Må beskytte redningstjenesten

HUSBY

Svenske aviser forteller om påtente biler og steinkasting mot politiet mandag kveld.

Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX / SCANPIX SWEDEN

– Vi må dra dit og beskytte redningstjenesten når de slokker brannene. Ungdommene står oppe på gangbroer over trafikken og kaster stein ned på veien, sa Björn Svensson, politibefal hos länskommunikationscentralen i Stockholm, til SVT.

Ifølge politiet var ungdommene maskerte. Det ble også meldt om uroligheter flere andre steder i bydelen.

– Politiet forsøker å pågripe folk, men de løper til alle kanter, sa politiets pressetalskvinne Diana Sundin til Expressen.

Beskylder politiet for rasisme

De voldsomme opptøyene startet natt til mandag etter at en 69 år gammel mann i forrige uke ble skutt og drept av det svenske politiet. Skoler, biler og butikker ble angrepet av rasende ungdommer som beskylder politiet for rasisme.

Tre politimenn ble skadet i opptøyene.

På en pressekonferanse om opptøyene i Husby, arrangert av ungdomsorganisasjonen Megafon mandag kveld, hevdet Ghirmai at politiet blant annet kalte folk for «aper og negre». Politiet avviser påstandene.

Enslig politimann angrepet

Minst 40 politi- og brannfolk ble kalt ut ved 22-tiden søndag kveld etter at en gruppe ungdommer fra den belastede bydelen hadde satt fyr på biler og kastet stein mot T-banen.

Da politiet ankom, eskalerte situasjonen. Ungdommene kastet steiner, flasker og kinaputter mot politiet, og fire tjenestemenn ble skadd. Deretter ble det satt fyr på en garasje der rundt 100 biler sto parkert.

En video som spres på nettet, viser en enslig politimann som blir overfalt av seks gjerningsmenn. Politimannen klarte å forsvare seg og fikk ikke verre skader enn skrubbsår, melder Aftonbladet.

Måtte evakueres

Brannene førte til kraftig røykutvikling, og ved 2-tiden mandag morgen måtte minst 50 leieboere i leilighetene rundt garasjen evakueres.

Politiet opplyser at ingen er pågrepet for opptøyene, men at etterforskningen pågår.

– Vi har samlet inn mye materiale, både bilder og videoer, og vi vil nå se om vi kan identifisere noen av dem som står bak, sier leder for den lokale politistasjonen Jörgen Karlsson.

Opptøyer i Sverige

Ungdommene kaster stein mot politiet og setter biler i brann.

Foto: Johan Nilsson / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt