Flammehav etter togkollisjon i USA

En kollisjon mellom to tog, hvorav det ene hadde en last med råolje, førte til en enorm brann som sendte store flammer og farlig røyk opp i himmelen over staten North Dakota i USA. Nå anbefaler myndighetene evakuering av nærliggende områder.

10 vogner begynte å brenne da et godstog eksploderte i Nord-Dakota. Toget fraktet råolje, og eksplosjonen ble fanget på film.

Brannen sendte store flammer og farlig røyk opp i himmelen over North Dakota.

Det er foreløpig ingen rapporter om skadde etter ulykken, opplyser sheriffkontoret i Cass County hvor ulykken fant sted.

– Men på grunn av oljen som brenner kommer det giftig røyk, opplyser betjent Tara Morris ifølge CNN.

AP skriver at myndighetene nå oppfordrer innbyggere til å evakuere det lille samfunnet i North Dakota etter eksplosjonen på det 1,6 kilometer lange toget.

Mandag kveld anbefalte sheriffkontoret i i Cass County at alle innbyggerne i byen Casselton og alle som bor åtte kilometer sør og øst for byen evakuerer. Et mottak har blitt satt opp i byen Fargo, rundt 40 kilometer unna. Det bor rundt 2,400 mennesker i Casselton.

Kan ikke nærme seg ulykkesstedet

Sheriffkontoret opplyste også at det nasjonale værsenteret spådde et væromslag, som kan føre til enda større risiko.

– Det vil føre til at røykskyen hvaner rett over Casselton, sier sheriffen i Cass County, Paul Laney tirsdag.

Etterforskere har så langt ikke kunnet nærme seg ulykkesstedet. De kan derfor ikke med sikkerhet vite hvor mange vogner med råolje det var som tok fyr. Selskapet BNSF Railway Co, som eier toget, antar at det var rundt 20 vogner som til slutt tok fyr, skriver AP.

Artikkelen fortsetter under videoen

Et fly filmer toget som eksploderte i Nord-Dakota. Toget skal ha vært lastet med råolje.

Se flammene fra luften.

Det er fremdeles heller ikke helt på det rene hvordan ulykken skjedde. Ifølge BNSFs talskvinne Amy McBeth, var et annet tog som fraktet korn involvert. Toget med korn skal ha sporet av først og deretter kollidert med flere vogner fra toget med råolje som kjørte i sporet ved siden av.

– Følte varmen inne i huset

Ulykken kommer på et tidspunkt der det uttrykkes stor bekymring over USAs avhengighet av tog for å frakte råolje. Frykten for katastrofale avsporinger var spesielt høy etter sommerens ulykke i Quebec, der et tog med råolje sporte av og kostet 47 mennesker livet.

Ryan Toop, som bor 800 meter unna ulykkesstedet, forteller til AP at han hørte flere eksplosjoner og kjørte til han var cirka «to bykvartaler» unna brannen, som brøt ut på en dag der lufttemperaturen var på rundt 20 minusgrader.

– Jeg rullet ned vinduet og jeg kunne holde hendene varme fra der jeg var, forteller Toop.

Hannah Linnard (13) var hjemme hos en venn, ca. 800 meter unna, da hun hørte ulykken.

– Jeg så ut av vinduet da toget sporte av, ble oppslukt av flammer og eksploderte, forteller hun og sier at de kunne føle varmen fra flammene inne i huset.

SISTE NYTT

Siste nytt