NRK Meny
Normal

Fireåring skjøt kamerat (6) i hodet

En seks år gammel gutt døde etter at han tirsdag ble skutt i hodet av en fire år gammel lekekamerat i den amerikanske delstaten New Jersey.

En seks år gammel gutt døde etter at han tirsdag ble skutt i hodet av en fire år gammel lekekamerat i den amerikanske delstaten New Jersey.

KLIKK FOR VIDEO: Fireåringens onkel om skytingen i New Jersey.

Ulykken skjedde i byen Toms River da gutten hentet en 22-kaliber rifle og ved et uhell skjøt vennen sin på 14 meters avstand, opplyser politiet.

– Guttene lekte da fireåringen gikk inn i huset og hentet våpenet. Et skudd løsnet og traff seksåringen i hodet, sier politisjef Michael Mastronardy.

Moren til fireåringen ringte umiddelbart nødnummeret 911 da hun fant ut hva som var skjedd. Seksåringen ble da i all hast fraktet til sykehuset hvor han lå bevisstløs i ett døgn før han døde av skadene.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Påtalemyndighetene sier det er for tidlig i etterforskningen å si om noen vil bli siktet for drapet. De vil ikke si hvem som eide våpenet, eller spekeuleri i hvordan fireåringen fikk tak i det.

– Jeg er lei meg for barna involvert og familiene deres, men jeg er sint på personen som eide våpenet og gjorde det mulig for gutten å få tak i det. En fireåring klarer ikke å lade et våpen, sier naboen Debi Coto som bor i nærheten til Huffington Post.

Skytingen skjedde bare dager etter en lignende hendelse. I delstaten Tennessee ble kona til en lokal visesheriff drept da en fireåring avfyrte mannens pistol.

– Det var en tragisk hendelse. Han hadde vanligvis ikke små barn i huset, og våpenet var sikret, sier sheriff Robert Bryan i distriktet Wilson.

Over 31.000 personer blir drept av våpen hvert år i USA. De fleste tilfellene er selvmord, kun om lag en tredel er drap.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt