Fire omkom i gasseksplosjon i Paris

Fire mennesker er bekreftet døde i det som trolig har vært en gasseksplosjon i et bakeri i den franske hovedstaden lørdag. For flere av de skadde er tilstanden kritisk.

To av de omkomne var brannmenn. I tillegg omkom en kvinnelig spansk turist. Søndag formiddag meldte AFP at en fjerde person er funnet omkommet i ruinene.

De to brannfolkene som døde var tilkalt til en gasslekkasje i bakeriet før eksplosjonen skjedde. Brannvesenet rakk å evakuere mange mennesker før det smalt.

I tillegg skal ti personer skal være kritisk skadet og 37 personer lettere skadet i eksplosjonen i sentrale Paris lørdag formiddag.

Laster Twitter-innhold

Frankrikes innenriksminister Christophe Castaner hyllet modige redningsmannskaper som greide å redde livet til en branmann som lå skadd under ruinene i to og en halv time før han ble berget.

– Veggene ligger på gulvet

– Det var røyk og knust glass overalt, sier Emily Molli til Franceinfo.

Hun befant seg noen meter unna da hun hørte et høyt smell.

– Jeg hørte folk rope, og det var flere skadde. Mange mennesker var kommet til området, for å spise frokost. Folk var fortsatt i bygningen der eksplosjonen skjedde, sier Molli.

Eksplosjonen skjedde i bakeriet Hubert, som ligger på hjørnet mellom gatene Saint-Cecile og Rue de Trevise i sentrale deler av Paris. Bakeriet ligger i et travelt strøk i Paris.

– Det er ingenting igjen av leiligheten min. Ingenting. Veggene har rast sammen og ligger på gulvet, forteller en ikke-navngitt kvinne til TV-kanalen BFMTV.

Laster Twitter-innhold

– Kaotisk

Tore Åsen

Tore Åsen fra Førde var på vei for å spise frokost i området eksplosjonen fant sted i Paris da han hørte et stort smell.

Foto: Privat

– Vi merket eksplosjonen godt. Vi hørte et brak og så ristet det godt, sier Tore Åsen til NRK. Nordmannen befant seg på et hotell i nærheten da det smalt.

Mannen fra Førde gjorde seg klar til å spise frokost i samme område som eksplosjonen fant sted.

– Da vi kom rundt 100 meter fra hotellet så vi mye svart røyk. Det var kaotisk og folk som grein og alle snakka i telefonen, sier Åsen.

Nordmannen fryktet først det var snakk om et terrorangrep, men sier de senere fikk bekreftet at det var snakk om en gasslekkasje.

Brannkonstabler evakuerte skadde fra bygningen ved hjelp av stiger, mens helsearbeidere behandlet skadde på gata. Helikopter hang i lufta.

Ifølge myndighetene arbeidet flere enn 200 brannkonstabler på stedet.

Eksplosjon i Paris
Foto: GEOFFROY VAN DER HASSELT / AFP

Mistenker gasseksplosjon

Eksplosjonen skal ha skjedd rett før klokka 09 lørdag morgen. Ifølge nyhetsbyrået AFP blåste eksplosjonen ut flere vinduer i området rundt bakeriet, og det brøt ut en brann i lokalene. Bilder viser bygningsrester i gatene og utbrente biler.

Årsaken til eksplosjonen er så langt ikke bekreftet, men politiet mistenker at den skyldes en gasslekkasje.

Innbyggere i området hadde klagd på gasslukt, og brannvesenet var derfor kommet for å inspisere bygningen tidligere på dagen, bekrefter Remy Heitz ved påtalemyndigheten i Paris.

– Vi så brannmenn som undersøkte nabobygget. Én time etterpå, helt ut av det blå, hørte jeg en kjempestor eksplosjon og følte et trykk, etterfulgt av svart røyk og knust glass. Jeg hadde knapt tid til å slenge meg ned på bakken og dekke meg til med hendene, sier Pedro Goncalves, som arbeidet på et hotell i nærheten av bakeriet, melder Ap.

Firemen work at the site of an explosion in a bakery shop in the 9th District in Paris

Brannmenn hjalp folk ut av bygningen ved hjelp av stiger.

Foto: Benoit Tessier / Reuters
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt