NRK Meny
Normal

Fire barn og en far døde i brann

Fedrene kjempet forgjeves for å få de fire barna ut av huset.

Huset hvor fem døde i brann kvelden 30.januar, 2015

Nakskov, Danmark 20150131. Fire barn og én voksen døde i brannen i dette huset i den danske byen Nakskov på Lolland fredag kveld.

Foto: Claus Hansen / NTB scanpix

Klokken 22.17 fredag kveld mottok Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi en melding om at det brant i en villa.

Det viste seg at brannen var svært omfattende og utviklet seg så raskt at det ikke var mulig at redde de fem personene som befant seg i andre etasje ut.

Danske Ekstra Bladet har via flere uavhengige kilder fått innsikt i hva som skjedde fredag kveld.

Brannen eskalerte raskt

Thomas Sørensen var på besøk hos sin venn Lars med sine to barn Freja på åtte år og Casper på fem år. Thomas og Lars var bestevenner, og Lars sine to barn, Viktor (8) og Tobias (4), var også med på besøk.

Litt etter klokken ti om kvelden skal Thomas og Lars gått utenfor for å ta en røyk.

Barna var igjen i huset da røykalarmen gikk. Brannen spredte seg lynraskt.

Thomas Sørensen kastet seg inn i flammene for å redde barna, og Lars forsøkte å få reddet dem blant annet ved å klatre opp på et garasjetak ved siden av huset. Men brannen eskalerte for fort, og både Sørensen og de fire barna omkom i flammene.

Ikke ferdig med etterforskningen

Politiet er så langt ikke ferdige med å etterforske branntragedien, skriver den danske avisen. Brannen var så voldsom at teknikere først kunne gå inn i huset lørdag ettermiddag.

– De foreløpige undersøkelsene vi har gjort i huset peker ikke på noen måte på at det skal ha skjedd noe kriminelt, men mer om et tragisk uhell, sier Søren Ravn Nielsen, visepolitiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falster Politi. Han ønsker ikke å kommentere Ekstra Bladets opplysninger om hendelsesforløpet.

Laster kart, vennligst vent...
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt