Filmet seg selv i over 300 km/t – dømt til fengsel

En 26 år gammel mann fra Storbritannia brukte mobilen til å filme at speedometeret nådde over 300 kilometer i timen på offentlig vei. Men politiet fikk tak i motorsykkelvideoen.

Politiet fikk tak i videoen av villmannskjøringa.

SE VIDEO: Her når speedometeret 188 mph, eller 303 km/t. Video: Nottinghamshire police.

Politiet fikk rede på villmannskjøringa i høsten 2016, skriver nyhetsbyrået Reuters. Da ransaka de boligen til mannen i forbindelse med etterforskninga av en sak om en stjålen motorsykkel.

Ansiktsgjenkjennelse

Da de undersøkte en bærbar datamaskin fant de flere filmer. Filmene viste blant anna at mannen kjørte på offentlige veier i hastigheter i over 300 kilometer i timen. Mannen hadde til og med filma speedometeret som når 188 mph, eller 303 km/t.

Politiet brukte blant anna et ansiktsgjenkjennelsesprogram til å slå fast at det var 26-åringen som kjørte i videoene, selv om han hadde på seg hjelm med visiret nede.

Kjørte på bakhjulet

Saken kom opp for retten denne uka, og da innrømte mannen alle de fem anklagepunktene om farlig kjøring, inkludert kjøring på bakhjulet og råkjøring mellom biler på veier med mye trafikk.

Onsdag ble han dømt til 21 måneder i fengsel av domstolen i Nottingham.

Se andre videoer:

SE VIDEO: En mann hang bakpå bussen i fire-fem kilometer nedover Oldedalen i mai. Video: Bjarte Haugen.

SE VIDEO: Flere personer prøvde å varsle toget før det kjørte på personbilen ved Moss stasjon i juni. Video: Simen Kristiansen/ Utrykningsnytt

SISTE NYTT

Siste nytt