NRK Meny
Normal

Ferjeeier frikjent i Egypt

En egyptisk domstol har kommet fram til at eieren av en ferje som forliste i Rødehavet i 2006, ikke kan holdes ansvarlig. Ulykken kostet over 1.000 passasjerer livet.

Al-Salam Boccaccio 98
Foto: YVAN PERCHOC / AFP

Hovedtiltalte Mamdouh Ismail, som eide ulykkesferja Al-Salam Boccaccio 98, var representant i den egyptiske nasjonalforsamlingen da ulykken skjedde. Han reiste til Storbritannia etter forliset og har ikke vært til stede under rettssaken.

Les: Egyptisk ferge sank

Ismail ble søndag frikjent, og det samme ble sønnen hans og tre andre som etter ferjekatastrofen ble utpekt som ansvarlige.

Derimot ble kapteinen av en annen ferje dømt til seks måneders fengsel for ikke å ha stanset for å plukke opp overlevende fra den forliste ferja.

Svært opprørte slektninger

Slektningene til dødsofrene var svært opprørte etter domsavsigelsen.

– Dette er grusomt. Kona mi og barna mine døde, og to år etter blir alle de ansvarlige kjent uskyldig. Det er uforståelig, sier en mann til Al Jazeera.

– Vi er helt forskrekket. Det går ikke an med en slik dom, sier advokat Asaad Heikal, som representerer flere av de etterlatte.

Fartøyet forliste i havet mellom Egypt og Saudi-Arabia etter at det brøt ut brann om bord. Egyptiske myndigheter fikk høre om ulykken først mange timer etter at brannen startet. Ismail var tiltalt for medvirkning til drap for ikke å ha varslet myndighetene med en gang han fikk høre om problemene. Selv har han hevdet at han ikke ble orientert om brannen.

Ferjeulykken var den verste i Egypt noensinne.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt