NRK Meny
Normal

Feminister raser mot Berlusconi

Italias statsminister Silvio Berlusconis kommentar om utseendet til en kvinnelig politisk rival har ført til kraftige reaksjoner fra titusener av italienske kvinner.

Silvio Berlusconi

Statsminister Silvio Berlusconi har kalt sin politiske rival Rosy Bindi «mer vakker enn intelligent».

Foto: Giuseppe Cacace / Scanpix/AFP

Rundt 97.000 italienske kvinner har underskrevet erklæringen «Kvinner som er fornærmet av statsministeren».

LES OGSÅ: Berlusconi kalte Obama «solbrun» igjen

LES OGSÅ: Eskorte-leverandør arrestert over narko-anklager

Rosy Bindi

Rosy Bindi har opplevd massiv støtte den siste tiden.

Foto: Giampiero Sposito / Scanpix/Reuters

Aksjonen mot Berlusconi ble satt i gang etter at han kalte venstrepolitikeren Rosy Bindi «mer vakker enn intelligent» i et angrep på både hennes utseende og hjerne.

– Han er ingen George Clooney

Det er også opprettet støttegrupper for Bindi på det sosiale nettverkstedet Facebook, og man kan nå kjøpe t-skjorter og plakater med påskriften «Jeg er ikke en kvinne til din rådighet».

– Noen må si til Berlusconi at han ikke er noen George Clooney. Det er krenkende at han alltid bruker estetiske uttrykk når han snakker om kvinner, sier den italienske senatoren Patrizia Bugnano til nyhetsbyrået Reuters. Bugnano legger til at hun synes han er en «sjåvenist».

Kampanjen mot Berlusconi skal ha blitt satt i gang av den venstreorienterte avisen La Repubblica og har støtte fra den politiske venstresiden i Italia.

Ifølge flere valgeksperter har Berlusconi for tiden ingen overbevisende politisk utfordrer, og feminist-kampanjen mot ham vil derfor ikke være nok til at konservative kvinner gir ham mindre støtte enn tidligere.

Valgekspert Luigi Crespi sier til Reuters at kvinnelige Berlusconi-velgere kanskje er skuffet, men at kommentaren om Bindi utseende ikke er nok til at de skifter til et annet parti.

Kritisert av kona

Berlusconi selv har kommet med en halvhjertet unnskyldning og har avfeid det hele som en «spøk».

Berlusconi har også tidligere kommentert utseendet til Bindi. Tidligere i år ble han kritisert av sin egen kone for å velge vakre kvinner som kandidater til valget i Europaparlamentet.

– Hva er feil med at de er vakre? Vi kan ikke sende kun Rosy Bindi-kandidater, var Berlusconis kommentar den gang.

Klikk her for å lese flere tabbesaker om Berlusconi

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt