NRK Meny
Normal

FBI offentliggjør papirer fra henlagt Bill Clinton-sak

FBI har uventet offentliggjort papirer fra den over ti år gamle etterforskningen av ekspresident Bill Clintons omstridte benådning av en finansakrobat.

Bill Clinton

KONTROVERSIELL: Flere reagerte på at tidligere president Bill Clinton benådet finansmannen Marc Rich i 2001.

Foto: STEPHANIE KEITH / Afp

Saken mot Clinton ble henlagt uten tiltale i 2005 og flere demokrater stiller derfor spørsmål ved hvorfor den 129 sider lange rapporten fra etterforskningen blir offentliggjort akkurat nå, få dager før valget hvor Bill Clintons kone Hillary prøver å bli president.

Ettersøkt for skattesvindel

SWITZERLAND-US-ISRAEL-COMMODITIES-BUSINESS-GLENCORE-OBIT-RICH

Finansmannen Marc Rich døde i Sveits i 2013, 78 år gammel.

Foto: - / Afp

Finansmannen Marc Rich var ettersøkt for skattesvindel og levde i eksil i Sveits da Bill Clinton benådet ham på sin siste dag som president 20. januar 2001.

Flere reagerte på benådningen, spesielt siden Richs ekskone var en viktig giver til det Demokratiske partiet. FBI startet etterforskning av benådningen året etter.

– Merkelig avgjørelse

Talsmann for Clinton-valgkampen Brian Fallon synes avgjørelsen om publisering av dokumnetne en uke før valget er «merkelig», og spør om FBI også har tenkt å publisere dokumenter om Trumps diskriminering i leilighetsbygg på 70-tallet.

Laster Twitter-innhold

Raseriet mot FBI er allerede stort i Det demokratiske partiet etter at det føderale politiet i forrige uke kunngjorde at de skal undersøke nye eposter knyttet til Hillary Clinton.

FBI sier i en uttalelse at publiseringen er del av en rutine i å frigi informasjon i saker der det flere ganger har blitt begjært offentliggjøring i henhold til informasjonsloven «Freedom of Information Act» (FOIA).

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt