Hopp til innhold

FBI bekrefter at Gabrielle Petito (22) er drept

Amerikanske FBI melder at det er Instagram-profilen Gabrielle «Gabby» Petito som søndag ble funnet død. Den første obduksjonen slår fast at 22-åringen ble drept.

Missing Traveler

DREPT: Instagram-eventyreren Gabby Petito ble savnet etter en rundtur i USA sammen med kjæresten.

Foto: AP

Dødsårsaken fer ennå ukjent i påvente av endelige obduksjonsresultater. Det føderale politiet har startet drapsetterforskning, skriver FBI i en pressemelding.

Søndag kveld fant politiet levningene av en død person i Wyoming park der Petito ble meldt savnet.

Petito ble funnet i et avsidesliggende område i Bridger-Teton National Forest. Skogen strekker seg fra Yellowstone nasjonalpark, langs den østlige grensen til Grand Teton nasjonalpark.

Politiet ber alle som kan ha hatt kontakt med Petioto og forloveden Brian Laundrie mellom 27. og 30. august om å kontakte dem.

Leter etter forloveden

Samtidig leter politiet etter forloveden Laundrie, som også har vært meldt savnet. Han har ikke status som mistenkt.

– Brian Laundrie er en person vi er interessert i. Alle med informasjon om Landries rolle i dette eller med informasjon om hvor han er, skal kontakte FBI, sier Michael Schneider i FBI i en pressemelding.

Missing Traveler

Brian Laundrie snakker med en politibetjent etter å ha blitt stoppet langs veien.

Foto: AP

Familien til Gabby ble søndag informert om funnet.

Mandag kveld ransaket en rekke FBI-agenter hjemmet til Brian Laundrie. TV-bilder viser at en rekke esker med beslag bæres ut. Det er ikke kjent hvor Laundrie oppholder seg. Han er meldt savnet.

En talsperson for Petitos familie sier at de ber om tid til å sørge og at det kommer en offentlig uttalelse senere.

Spread Creek-området i Bridger-Teton National Forest, like øst for Grand Teton National Park i Wyoming, søndag 19. september.

Brigder-Teton Nation Forest 19. september

Foto: Amber Baesler / AP

Gabby Petito (22) sa opp jobben sin og pakket livet sitt i en bobil, da hun la på tur sammen med Laundrie.

Sammen dro paret gjennom USA og dokumenterte opplevelsene gjennom YouTube og idylliske Instagram-innlegg, før eventyret tok en brå slutt.

1. september kom nemlig Gabby Petitos forlovede Brian Laundrie kjørende hjem i hennes van uten henne.

11. september ble hun meldt savnet.

Familien raste mot Laundrie som kom hjem uten noen forklaring, og har blant annet anklaget han for å ha etterlatt Petito.

– Vær så snill, hvis du eller din familie har noen anstendighet igjen, vennligst fortell oss hvor Gabby befinner seg, skrev familien i et brev til Laundrie ifølge CNN.

North Port, Florida Police Hold News Conference Regarding Case Of Missing Women Gabby Petito

Foreldrene Tara Petito og Joe Petito reagerer mens politiet orienterer om saken på en pressekonferanse.

Foto: Octavio Jones / AFP

Kan ha gjemt seg

Forsvinningen har fått stor oppmerksomhet i USA. Et par dager etter at saken ble kjent, meldte også Laundries familie kjæresten som savnet. Han ble sist observert av familien i Florida tirsdag.

Familien hans skal ikke rapportert om forsvinningen før tre dager etter, ifølge The Guardian.

Over 50 politibetjenter søkte søndag for andre dag etter ham i et 24.000 dekar stort område i Sarasota County i Florida med mange turstier og teltplasser.

– Nyheten om Gabby Petito er hjerteskjærende, heter det i en kort uttalelse fra Laundries familie.

Selv om Laundries familie forteller at han har forsvunnet, mener Petitos familie at han har rømt fra situasjonen.

Missing Traveler

Savnede Gabby Petito.

Foto: AP

– Alle i familien til Gabby vil at verden skal vite at Brian ikke er savnet, men at han gjemmer seg. Det er Gabby som er savnet, sier advokat Richard B. Stafford.

Politivideo viser konflikt

En video fra mindre enn en måned før forsvinningen, viser en gråtkvalt Petito i bobilen de reiste med. Opptaket ble offentliggjort av politidepartementet, og er fra en situasjon hvor paret ble stoppet langs veien.

I videoen kommer det frem at paret kranglet i bilen, og at Brian Laundrie hadde kloremerker både i ansiktet og på armene.

Petito skal ha forklart krangelen med sine psykiske utfordringer og at den dreide seg om personlige problemer, ifølge AP.

Likevel skal begge ha sagt til politiet at de var «forelsket, forlovet og ikke ønsket at noen ble siktet for noe kriminelt».

SISTE NYTT

Siste nytt