NRK Meny
Normal

Fanger skrev om fluktplaner på Facebook

Australsk politi jakter på to fanger som rømte fra fengsel i helga. Fangene skal ha skrytt av fluktplanene på Facebook to uker før de stakk av.

Facebook

– Slipper ut tidligere enn dere tror, skrev fangen på Facebook to uker før han rømte.

Foto: PAUL SAKUMA / AP

De to mennene på henholdsvis 19 og 22 år sone i et lavsikringsfengsel i Risdon Vale på Tasmania.

Lørdag ble det slått alarm etter at de to ikke møtte til opptellingen i fengselet lørdag ettermiddag.

– Det er i gang

Nå undersøker politiet om det kan være en sammenheng mellom flukten og en melding én av fangene la ut på sin Facebook-profil for to uker siden.

– Slipper ut tidligere enn dere tror, gutter. Det er i gang, skrev 19-åringen som hadde sonet 10 måneder av en dom på to og et halvt år da han stakk av.

Han sonet en dom for tyveri og brannstiftelse og hadde ikke mulighet til å slippe ut på prøve før tidligst juni neste år, skriver The Mercury.

I tillegg til statusoppdateringen var også sivilstatusen hans endret fra «singel» til «i et forhold».

Kan være voldelige

Det australske fengselsvesenet sier til avisen at de innsatte ikke har tilgang til internett og Facebook, og at statusoppdateringen derfor må ha blitt gjort av noen utenforstående.

Overfor News.com.au medgir en talsmann for fengselet at fangen kan ha oppdatert Facebook via en mobiltelefon som noen kan ha smuglet inn til ham.

Begge de to fangene har tidligere vært i politiets søkelys for voldsbruk, og folk advares mot å ta kontakt med dem dersom de ser dem.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt