Evakuerer skolebarn bort fra gisselaksjon

Dammartin-en-Goële (Nrk.no): I en liten landsby ved Paris' hovedflyplass foregår det et storstilt drama. Skolebarn blir nå evakuert bort fra området, og det kan i verste fall ta dager før det hele er over.

Tungt bevæpnet politi

Tungt bevæpnet politi står utenfor den lille landsbyen hvor terroraksjonen pågår.

Foto: Kristian Aanensen / NRK

Området gisselaksjon

Det er i området bak disse bygningene at gisselaksjonen nå pågår.

Foto: Kristian Aanensen / NRK
FRANCE-SHOOTING/HOSTAGE French special forces take position on a rooftop of the complex at the scene of a hostage taking at an industrial zone in Dammartin-en-Goele

Mange politimenn er til stede i Dammartin-En-Goële.

Foto: PASCAL ROSSIGNOL / Reuters
FRANCE-ATTACKS-MEDIA-CHARLIE-HEBDO-POLICE

Helikoptre er til stede i industriområdet utenfor den lille landsbyen.

Foto: JOEL SAGET / Afp
FRANCE-SHOOTING/HOSTAGE A helicopter with members of the French intervention forces hover above the scene of a hostage taking at an industrial zone in Dammartin-en-Goele, northeast of Paris

Politiet er i høyeste beredskap mens aksjonen pågår.

Foto: CHRISTIAN HARTMANN / Reuters

Et stort område er sperret av rundt stedet hvor de to terroristene skal ha barrikadert seg med et gissel. De to mennene er i et industriområde utenfor Dammartin-en-Goële, ikke langt unna den internasjonale lufthavnen Charles de Gaulle. Trafikken på flyplassen skal ikke være påvirket av aksjonen.

Foreløpig er det rolig i området, men tungt bevæpnet politi preger den lille landsbyen. Politiet har blant annet sikret en skole, bare få hundre meter fra stedet hvor gisselaksjonen foregår, og sykehusene i området er satt i alarmberedskap.

Flere tomme busser er sendt inn i det avstengte området for å evakuere de over 200 skolebarna som fortsatt er til stedes på skolen sin.

Veiene inn til industriområdet der dramaet utspiller seg er stengte, men det er åpent for trafikk inn til selve byen hvor NRK befinner seg.

Etter det NRK erfarer skal gisselet som blir holdt være en 28 år gammel mann, og politiet skal være i kontakt med de to gisseltakerne for å forhandle fram en løsning. De har selv uttalt at de ønsker å dø en martyrdød, og det er foreløpig veldig uklart hva utfallet av aksjonen blir.

Le Figaro skriver at målet skal være å ta Kouachi-brødrene levende. Det antas at de to mennene er tungt væpnet, og at de ikke har planer om å overgi seg.

Laster Twitter-innhold
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt