Én person pågrepet for terrorplaner i Danmark

Dansk politi har pågrepet en mann som de mener planla et militant islamistisk terrorangrep.

Politiet og etterretningstjenesten PET i Danmark har gjennomført en aksjon mot det som skal være terrorplaner i København.

DIREKTE 16.30: Politiet og etterretningstjenesten PET i Danmark har gjennomført en aksjon mot det som skal være terrorplaner i København.

Københavns politi og Politiets Efteretningstjeneste (PET) gjennomførte i ettermiddag en koordinert politiaksjon i København.

– En person er pågrepet, mistenkt for å ha planlagt terror. Han har forsøkt å skaffe seg skytevåpen og ammunisjon for å gjennomføre angrepet, sier sjefpolitiinspektør Jørgen Bergen Skov i Københavns politi.

Personen er siktet etter terrorparagrafen og blir fremstilt for fengsling i morgen fredag. Politiet vil be om lukkede dører. Han ble pågrepet rett før klokken 14.

Sjefpolitiinspektør Flemming Drejer i PET sier personen har vært inspirert av militant islamisme, men at det så langt ser ut til at han har operert alene uten tilknytning til andre.

Politiet er foreløpig sparsomme med opplysninger om politiaksjonen eller hva som var utpekt som terrormål.

Presidentvalget kort forklart

3. november 2020 velger USA sin neste president. President Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Rekordmange amerikanere stemmer via post i år, og vi vet ikke når resultatet blir klart. Trump sier han ikke stoler på poststemmene. Samtidig mener Demokratene at man skal bruke lenger tid enn vanlig på å telle opp nettopp disse. Mange frykter kaos i ukene etter valget. Hva skjer om Trump ikke aksepterer et nederlag?
Grupper som Proud boys og Antifa har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. Den ekstremistiske hatgruppen Proud boys jublet da president Donald Trump sa «stand back and stand by» i den første presidentdebatten. Samtidig forbereder Boogaloo bois seg på borgerkrig, mens medlemmer av Antifa på venstresiden er villige til å bruke vold i kampen mot rasister og fascister. Kan valget utløse en krig mellom disse gruppene? Og er de farlige?
3. november 2020 velger amerikanerne sin neste president. Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Ved forrige presidentvalg vant Trump til tross for at Hillary Clinton fikk flest stemmer. Hvordan kan det skje? Her er to ting du må vite for å forstå USA-valget.

SISTE NYTT

Siste nytt