NRK Meny
Normal

Emiratene advarer mot «å kle seg arabisk» på reise

Advarselen kommer etter at en uskyldig mann fra Emiratene ble lagt i bakken av amerikansk politi. Han ble mistenkt for å være IS-tilhører på grunn av klesdrakten.

Politiet filmet selv pågripelsen av Ahmed al-Menhali (41). Han var kledd i tradisjonelle arabiske klær da en kvinne i Ohio, USA, ringte politiet og sa han var tilhenger av IS. Det hele viste seg å være en misfortåelse.

Her blir 41-åringen lagt i bakken og iført håndjern. Han måtte på sykehus med en hodeskade etter pågripelsen.

En politivideo viser bevæpnede politibetjenter som legger den 41 år gamle uskyldige Ahmed al-Menhali fra Emiratene i bakken og tar på han håndjern.

Ifølge byens borgermester Brian Jensen var det en innringer som tipset politiet om at al-Menhali var tilhenger av terrorgruppen Den islamske stat, IS.

Al-Menhali var på reise i byen Avon i Ohio, ikledd tradisjonell klesdrakt med lang kjortel, hodetørkle og pannebånd.

41-åringen ble løslatt da politiet innså at det hele var basert på en misforståelse. Kort tid etter at løslatelsen besvimte han og ble fraktet til sykehus med hodeskader.

Bar ikke våpen

Hendelsen har ført til at utenriksdepartementet i De forente arabiske emirater har advart sine innbyggere mot å bære den tradisjonelle drakten på utenlandsreiser.

Samtidig oppfordrer de kvinner til å overholde forbud mot heldekkende ansiktsplagg.

Ifølge al-Menhali bruker han alltid samme type drakt på reiser, og han har aldri opplevd ubehageligheter knyttet til klesmåten.

– Han kledde seg opp i sine tradisjonelle klær. Han bar ingen våpen som kunne tyde på at han var en terrorist. Jeg vet ikke hvorfor en kvinne i hotellobbyen følte seg truet, sier en talsperson, på vegne av al-Menhali.

Politiet beklager

Borgermester Jensen beklager hendelsen.

– Ingen fra politiet mente å være respektløse mot deg. Det var aldri vår intensjon. Det er veldig beklagelig at dette skjedde med deg, og vi burde ikke ha satt deg i den situasjonen, sier Jensen.

Al-Menhali har varslet rettslige skritt etter pågripelsen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt