Elev ble brent i hjel – skal ha vært ordre fra rektor

En 19-årig kvinne ble, ifølge politiet, brent i hjel i Bangladesh på ordre fra rektor på skolen der hun gikk. Hun hadde anmeldt ham for seksuell trakassering.

Kvinner holder bilde av skolejenta Nusrat Jahan Rafi under protester i Dhaka.

PROTESTER: Kvinner holder bilde av skolejenta Nusrat Jahan Rafi under protester i Dhaka.

Foto: SAZZAD HOSSAIN / AFP

Nusrat Jahan Rafi (19) ble lurt opp på taket på skolen, og angripere ba henne trekke politianmeldelsen mot rektor. Da hun nektet, ble hun dynket i parafin og satt fyr på, ifølge politiet.

Dette skjedde to uker etter at hun leverte inn politianmeldelsen, skriver BBC.

Trusler

19-åringen studerte på en skole i en liten by sør for Dhaka i Bangladesh. I slutten av mars ble hun kalt inn på rektors kontor, og der skal hun gjentatte ganger ha blitt berørt på en usømmelig måte, før hun løp fra kontoret.

Dagen etter dro hun på politistasjonen og fortalte om hendelsen. En politimann skal ha filmet vitneforklaringen hennes. Videoen ble siden lekket til lokale medier.

Etter dette ble rektoren arrestert. Men det ble protester mot arrestasjonen, og 19-åringen fikk trusler for falske anklager.

– Ble lurt

11 dager etter det påståtte seksuelle overgrepet, dro hun likevel tilbake på skolen for å avlegge sine siste eksamener.

– Jeg forsøkte å bli med søsteren min på skolen, men ikke fikk lov til å bli med inn, forteller bror hennes, Mahmudul Hasan Norman.

Før 19-åringen døde, skal hun ha forklart at en kvinnelig student ba henne om å bli med på taket av skolen, fordi en av hennes venner var blitt banket opp.

På taket skal hun ha blitt omringet av fire eller fem personer som ba henne trekke anmeldelsen mot rektoren. Hun nektet, og skal da ha blitt bundet på hender og føtter med skjerf før de satte fyr på henne.

19-åringen klarte å komme seg løs, da skjerfene brant opp.

– Angriperne forsøkte å få det til å se ut som et selvmord, men mislyktes da Nusrat klarte å komme seg unna, sier etterforskningsleder for politiet, Banaj Kumar Majumder.

Kvinner i proptest i byen Dhaka etter at Nusrat Jahan Rafi døde for å ha anmeldt læreren sin.

SEKSUELL TRAKASSERING: Kvinner i protest i byen Dhaka etter at Nusrat Jahan Rafi døde for å ha anmeldt læreren sin for seksuell trakassering.

Foto: Sazzad Hossain / AFP

– Til mitt siste åndedrag

Nusrat fikk alvorlige brannskader på 80 prosent av kroppen. Hun skal selv ha fryktet at hun ikke kom til å overleve, og la igjen en beskjed på brorens mobil hvor hun identifiserte noen av angriperne.

– Rektor «tok» på meg, og jeg vil bekjempe denne forbrytelsen til mitt siste åndedrag, skal hun ha sagt.

Hun døde fire dager senere.

Nusrats historie har skapt uro og protester i Bangladesh. Mange uttrykker sinne og frykt på sosiale medier for det som skjedde med Nusrat, men også for måten hvordan Bangladesh håndterer seksuelle overgrep.

17 personer er pågrepet i forbindelse med hendelsen. En av disse skal ha opplyst at rektoren hadde bestilt angrepet, ifølge politiet.

Statsministeren i Bangladesh har lovet familien til Nusrat at alle de involverte skal straffeforfølges.

Les også: Norden gjør en forskjell i Sikkerhetsrådet

Les også: Etterlyser flere muslimske kvinner i #metoo-debatten

SISTE NYTT

Siste nytt