NRK Meny
Normal

Droner hindret slukking av voldsom skogbrann i California

California herjes av skogbranner. Denne uken ble slukningsarbeidet avbrutt av private droner som stengte for brannvesenets fly.

Skogbrann i California

ENORME FLAMMER: Skogbrannen i San Bernardino-fjellene har så langt svidd av 103 kvadratkilometer land.

Foto: GENE BLEVINS / Reuters

Det er skogbrannsesong i California, og flere branner herjer den solfylte delstaten.

Da brannvesenet onsdag denne uken forsøkte å slukke en enorm skogbrann i San Bernardino-fjellene, møtte de på et nytt problem: private droner svirret rundt og hindret slukningsflyene fra komme til.

Satte liv i fare

Mannskap som var stasjonert ut i det farlige området, ventet på et fly som skulle slippe over 40.000 liter slukningsmiddel over skogen. Flyet kom aldri. Det måtte snu på grunn dronene i luften, skriver Los Angeles Times.

– De som opererer disse dronene, har ingen anelse om hva de gjør. De satte ikke bare livet til de på bakken i fare, men også pilotene, sier Chon Bribiescas, talsmann for brannvesenet, til avisen.

I over en uke har brannen i San Bernadino herjet. Flere hundre har måttet evakuere.

TØRKE: Skogbrannene brenner ekstra godt på grunn av den ekstreme tørken i California.

Skogbrannen, som brannvesenet fremdeles jobber for å slukke, startet 17. juni og har svidd av over 103 kvadratkilometer land.

– Brannen fikk spre seg fordi vi ikke fikk sluppet slukningsmiddelet, sier Mike Eaton i brannvesenet til Los Angeles Times.

Ekstrem tørke

California er for fjerde år på rad rammet av tørke. Vannmangelen er blitt så ille at delstaten har måttet pålegge innbyggerne sine å redusere vannforbruket med 25 prosent.

Los Angeles Times skriver at tørken også gjør at skogbrannene brenner annerledes enn de pleier. Vanligvis er store trær med på å redusere brannene fordi de ikke tar fyr. Men i år er de så tørre at de brenner som småbusker, skriver avisen.

– Denne brannen viser oss at dette ikke er en normal skogbrannsesong, sier John Miller, enda en talsmann for brannvesenet i California.

LES OGSÅ:

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt